INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pametni termostat Lyric kontroliše temperature vaše kuće samostalno

16.06.2014. | Gizmag

Kompanija Honeywell je najavila novi termostat, Lyric, koji prati lokaciju korisnika preko njihovog pametnog telefona i podešava temperaturu njihovog doma u skladu sa time. On shvata kada je domaćinstvo prazno i kada su ukućani na putu ka kući. Korisnici od ovoga mogu očekivati smanjenu potrošnju energije i posledično troškove.

Tradicionalni „glupi“ termostati generalno omogućavaju korisnicima da podese temperaturu na osnovu doba dana, a centralno grejanje će raditi na postizanju te temperature bez obzira na druge faktore. Noviji pametni termostati, kao što je Guglov nedavno predstavljeni Nest, navodno uče ritam domaćinstva tokom vremena, zasnovano na podešavanjima temperature od strane njihovih korisnika.

Termostat Lyric je zasnovan na pretpostavci da ljudi ne proživljavaju život istim tempom i po istoj rutini iz dana u dan. On koristi aplikaciju na pametnim telefonima korisnika koja mu govori da li oni dolaze ili odlaze, kako bi zatim ugrejao ili ohladio kuću na željenu temperaturu. Kada prepozna da je kuća prazna, termostat Lyric se prebaci na režim za uštedu energije.

Pored lokacija korisnika, Lyric termostat uzima i druge faktore u obzir, kao što su unutrašnje temperature (što je očigledno), spoljašnje temperature, vlažnost vazduha i vremenske uslove. On koristi ove faktore za „fino podešavanje“ uslova u kući na osnovu preferencija korisnika. Kompanija Honeywell kaže da je ova funkcionalnost nešto „što nijedan drugi pametni Wi-Fi termostat na tržištu ne radi“.

Korisnici mogu prilagoditi podešavanja Lyric termostata ručno korišćenjem samog termostara ili preko Lyric aplikacije bez obzira gde se nalaze. Aplikacije je dostupna za iOS i Android. Korisnici takođe mogu da pristupe informacijama o vremenu putem termostata i podese željenu temperaturu kada su van kuće.

Lyric termostat će biti komercijalno dostupan od avgusta ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 279 američkih dolara. Video snimak na engleskom jeziku ispod detaljnije predstavlja termostat Lyric.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;