PRIJAVA-468X60-BANNER

Škola sa niskim prihodima u Hong Kongu proglašena za „najzeleniju školu na svetu“

07.11.2013. | Inhabitat

Škola sa niskim prihodima u Hong Kongu je nedavno proglašena za „najzeleniju školu na svetu“ od strane Saveta zelene gradnje Sjedinjenih Američkih Država (U.S. Green Building Council). Srednja škola Sing Yin pokazuje da ekološki principi nisu samo za bogate elite - škola je ukrašena za solarnim panelim, zelenim krovovima i vetrogeneratorima, i ona prikazuje učenicima značaj zaštite životne sredine i održivog života i razvoja.

Škola prikuplja energiju iz obnovljivih izvora, uključujući i fotonaponske panele i vetroturbine sa vertikalnom osom. Ona takođe poseduje i baštu od bambusa koja prozvodi kiseonik, organsku farmu, kao i samostalni koralni akvarijum. Unutrašnjost zgrade se može pohvaliti sa LED osvetljenjem i senzore kretanja koji štede energiju, kao i sa elementima za solarno zasenčenje koje smanjuje potrebu za klimatizacijom u letnjim mesecima.

Škola takođe inkorporira održivost u okviru svog nastavnog programa regrutovanjem 100 učenika svake godine da služe kao ekološki redari, prefekti i ambasadori održivosti. Prošle godine je škola organizovala kampanju „Zelena škola, zelena porodica“ koja je podsticala porodice u zajednici da vežbaju strategije energetske održivosti kako bi smanjili potrošnju električne energije.

Učenici su okruženi zelenim dizajnom i eko-prijateljskim inicijativama koji prikazuju značaj brige za životnu sredinu. Globalna koalicija za zelene škole (Global Coalition for Green Schools) je nagradila Sing Yin srednju školu i Waterbank školu u Laikipii, Kenija, sa po 5.000 dolara koje mogu iskoristiti za pokretanje novih ili već postojećih projekata održivosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;