INFONET-468X60-BANNER

Kuća napravljena od prozora

20.09.2013. | Inhabitat

Fotograf Nik Olson (Nick Olson) i modna dizajnerka Lajla Horvic (Lilah Horwitz) su par koji svoje snove shvata vrlo ozbiljno. Oni su napustili svoje svakodnevne poslove kako bi izgradili i živeli u kući napravljenoj od recikliranih prozora.

Njihovo jedinstveno zastakljeno stanište je smešteno na prelepim planinama Zapadne Virdžinije, SAD, i to na istom mestu gde su sanjali o izgradnji sopstvenog doma za posmatranje zalaska sunca na njihovom prvom sastanku.

Kako bi napravili svoju kuću iz snova i posmatrali zalazak sunca preko planina, romantični duo je osmislio ideju da izgradi celu fasadu od prozora. Na taj način dobijaju podosta prirodne svetlosti, smanjujući potrebu za veštačkim izvorima.

Samo nekoliko nedelja nakon što su doneli sve što im je bilo potrebno na svoje omiljeno mesto, oni su izgradili svoj jedinstven šumski dom. Kako bi nabavili sve što im je potrebno, oni su krenuli na put sakupljajući usput na desetine starih prozora sa garažnih prodaja i od antikvara iz okolnog područja.

Ostatak kuće je napravljen od recikliranog drveta, i ona je opremljena sa klasičnim nameštajem, a čak su i nabavili staru peć na drva kojom se greju zimi. Njihovo brilijanto ljubavno gnezdo je sada završeno i zahvaljujući staklenoj fasadi, svetli u mraku.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;