INFONET-468X60-BANNER

Kompleks „One Yong“ u Torontu, Kanada

15.05.2013. | WAN

Kompleks „One Yong“ je projekat mešovite namene šest nebodera na raskrsnici najduže ulice u Severnoj Americi, Yonge Street, i ulice Lake Ontario. Projektovan od strane biroa Hariri Pontarini Architects, klaster kula će se izdizati iznad postojeće Toronto Star zgrade, nadmašujući je za 10 spratova.

Stambena namena je dominantna u ovom projektu, jer će četiri od šest planiranih nebodera biti stambeni, od kojih će najviši dostići 88 spratova. Preostali neboderi će biti kancelarijska kula sa 40 spratova i hotel i brendirano prebivalište sa 70 spratova, dok će maloprodajni objekti biti implementirani na način da povežu klaster zajedno.

U pogledu spajanja predložene šeme u postojeće urbano tkivo, biro Hariri Pontarini objašnjava: „Sa posvećenošću visokokvalitetnom uličnom pejzažu, dramatično izvajana nadstrešnica će animirati severozapadni ugao lokacije... dok će trotoari oko lokacije biti prošireni kako bi primili povećani pešački saobraćaj. Pored toga, objekti će biti okruženi dvorištem koje daje intimni osećaj.“

Ovo jačanje pešačkog saobraćaja je jedan od elemenata niza održivih kvaliteta ugrađenih u ovaj projekat. Klaster nebodera će biti povezan sa metro stanicom sa klimatski kontrolisanim putanjama, kao i sa budućim stanicama javnog prevoza kako bi se podstaklo korišćenje javnog prevoza.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;