Novi Međunarodni finansijski centar u Istanbulu

21.03.2013. | WAN

Londonska i njujorška kancelarija biroa HOK je izbacila modele novih objekata mešovite namene površine od 4,2 miliona metara kvadratnih čiji je investitor turska vlada. Novi Međunarodni finansijski centar u Istanbulu (IFFC) je trenutno u izgradnji na parceli od 70 hektara na azijskoj strani grada. Kada bude završen, kompleks će obuhvatati stambene, maloprodajne, kancelarijske i konferencijske prostore, hotel i park sa veoma održivim urbanističkim projektom koji je uradio biro HOK, koji je takođe projektovao dve kancelarijske kule. Urbanistički plan je podeljen u četiri pojedinačne sekcije: kultura, trgovina, javnost, i upravljanje.

Direktor biroa HOK, Bil Helmut (Bill Hellmuth), je prokomentarisao: „Mi smo počastvovani da imamo priliku da projektujemo finansijski centar svetske klase u Istanbulu - gradu koji je istorijski bio dinamični centar za trgovinu. Naš urbanistički plan pruža okvir za razvoj održivog finansijskog centra na način koji uklapa ljudske potrebe, ekološko upravljanje i ekonomsku održivost u novom globalnom modelu urbanizma koji je ukorenjen u turskoj kulturi.“

Kao deo kandidature za Olimpijske igre 2020, Istanbul je preuzeo niz ekonomskih analiza koje potvrđuju porast od 8 odsto u privredi Turske u 2011. godini. Nakon objavljivanja tih cifri, turski Olimpijski komitet je rekao: „Ovi podaci dokazuju ono što smo govorili tiho i pouzdano već nekoliko godina: da Turska gradi jak, stabilan i održiv novi ekonomski model.“ Sa drugom najvećom populacijom na svetu posle Šangaja i rastućom ekonomijom, argument da grad Istanbul dobije međunarodni finansijski centar ove veličine je jak.

Projekat koji košta neverovatnih 2 milijarde evra će sadržati niz infrastrukturnih poboljšanja, uključujući novu metro liniju sa pridružnim stanicama i infrastrukturu za održivu energiju, vodu i bezbednost. Svi ovi sistemi će biti integrisani u podijumu koji će obezbediti površinu za novi urbani park. Zbog roka završetka postavljenog za 2016. godinu, radovi na projektu su već počeli sa iskopavanjem temelja.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...