INFONET-468X60-BANNER

Projekat za "razmenu" u Mineapolisu

04.07.2012. | Arch Daily

EE&K - Kompanija Eastman Perkins i Knutson Construction su nedavno odabrani od strane okruga Henepin za njihov projekat za 'razmenu' u Mineapolisu. Projekat za koji se očekuje da bude završen do 2014. godine povezivaće se sa kulturom tranzita. Arhitekta Piter Kavaluci (Peter Cavaluzzi) multidisciplinarni tim zamišlja kao državno umetničku tranzitnu stanicu sa komplementarnim mešovitim zauzetim razvojom tokom cele godine aktivnog javnog prostora.

"Razmene će biti veze tranzita i kulture u Mineapolisu, kvalitetna serija mesta za povezivanje i okupljanje stanovnika i navijača" rekao je Kavaluci, direktor EE & K Perkins Eastman kompanije. "Ponosni smo što smo mogli da radimo tako blisko sa Henepin okrugom, Knutson izgradnjom, i ostatkom dinamičnog tima kako bi stvorili odredište svetske klase za stanovnike i posetioce podjednako."

Na pragu Target polja, razmena će postati novi "Central Station Square" za Mineapolis, inspirisajući novi građanski identitet i ponos zajednice u svojoj mešavini, centralnoj lokaciji, i ikonski namenskim projektom kreiranja jednog od prvog mesta u zemlji kako bi se istinski integrisali tranzit i kultura. Uzimajući inspiraciju iz različitih sezona Mineapolisa, javni prostori su projektovani da podrže različite aktivnosti, obezbeđujući maksimalnu upotrebu i udobnost. Na primer, naslagana velika stepeništa povezuju gornji i donji trg i služe kao sistem za kretanje velikih gužvi i prostora sa manjim socijalnim interakcijama.

Ostale karakteristike uključuju razmenu velikog travnjaka, koji će biti srce razvoja: zelena 'faza' pruža nove mogućnosti za velike utakmice, koncerte, zajednice i sezonske događaje, kao i prostor za individualne aktivnosti. Veliki travnjak će stvoriti dragoceni prostor i zeleni novi park za centar i 250 parking mesta ispod. Zimi, pare iz Henepin energetskog centra za oporavak će otopiti sneg i led sa staza, puteva i stepenica. Razvoj projekta će takođe uključivati razvoj urbane plaže sa susednim barovima i restoranima, kulturnim i zabavnim prostorima i događajima zajednice.

Istovremena razmena će biti i urbani park, tranzit stanica, i susedni skup prostor. Ova destinacija će povezati više od 500 vozova koji stižu i odlaze svakodnevno preko Metro Blue Line, Metro Green Line - centralni koridor LRT i Northstar prigradske železnice, kao i više od 1.900 dnevnih autobusa i kilometri biciklističkih i pešačkih staza.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;