INFONET-468X60-BANNER

Microtruss

04.05.2012. | Transmaterial

Kompanija CMI (Cellular Materials International, Inc.) razvija i izrađuje strukture na osnovu tehnologije periodičnih ćelijskih materijala (PCM - periodic cellular material) koje su neverovatno lagane, jake, multifunkcionalne, efikasne u razmeni toplote i svestrane usled njihovog dizajna i fleksibilnosti materijala.

PCM materijali kompanije CMI se sada inkorporiraju u naprednim aplikacijama koje zahtevaju strukturnu podršku, oklope, toplotnu zaštitu, kao i kombinaciju ovih funkcija.

Multifunkcionalnost ovih struktura pruža inovacije kao što su poboljšane performanse gorivnih ćelija, povećani kapacitet prevoza tereta kod letelica, kao i veća postojanost za vojna vozila.

Periodični ćelijski materijali kompanije CMI sastoje se od laganog jezgra koje je smešteno između dve naličja. CMI koristi širok spektar dizajna za svoje strukture poput piramidalnih i tetraedarnih konfiguracija, koje se kolektivno nazivaju Microtruss. Ujedno i jezgro i naličja su proizvedeni od dokazanih i priznatih komercijalnih materijala, koristeći standardne metalurgijske procese pri različitim dizajnima, gustinama i metalima koji odgovaraju specifičnim aplikacijama.

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;