INFONET-468X60-BANNER

Kristalni paviljon na Trijenalu u Milanu

30.04.2012. | Pogledaj

Ros Lavgrov (Ross Lovegrove) je poznati britanski dizajner i pionir organičenih formi u dizajnu. Sarađujući sa nekim od najvećih arhitekata današnjice kao što su Greg Lin (Greg Lynn) i Zaha Hadid (Zaha Hadid), Lavgrov je uspeo da stvori svoj prepoznatljivi futuristički potpis generisan isključivo korišćenjem matematičkih formula, kodova i algoritama. 

Na ovogodišnjem Milanskom Trijenalu (Triennale di Milano) manifestaciji vezanoj za nedelju dizajna u Milanu, Lavgrov je predstavio jedinstveni stakleni paviljon, razvijen u saradnji  sa češkim proizvođačem stakla i kristala Lasvit.

Reč je o tehnologiji „tekućih kristala“ u kojoj se visokom preciznošću toplinskog prenosa stvaraju stakleni paneli. Proces izrade omogućava dizajnerima i arhitektima da kontrolišu stepen transparentnosti i zamućenosti, stvarajući tako zanimljivu igru boje i svetlosti. Dobijeni paneli su glatki sa spoljašne strane, dok neravnine sa unutrašnje strane omogućuju lom videa, predstavljajući ga u svim mogućim prostornim odnosima. 

Sam paviljon ima zaobljenu, fluidnu formu i u potpunosti je otvoren za posetioce, a čitavo iskustvo bilo je potencirano video radom međunarodnih dizajnera i arhitekata.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs: 

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;