INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izložba zelenih zgrada u Republici Srbiji "Zelena gradnja - ovde i sada"

16.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

O zelenim zgradama sve češće se priča i kod nas, ali nažalost, najčešće se tu i završava – samo na priči. Kao dokaz da nije uvek tako, pokazuje izložba "Zelena gradnja – ovde i sada" Saveta zelene gradnje Srbije povodom Svetske nedelje zelene gradnje koja će predstaviti istinski zelene zgrade u našoj zemlji.

Izložba prikazuje četiri domaća projekta koji teže da dobiju sertifikat za zelenu zgradu i uvodi posetioca u svet savremene zelene gradnje i aktuelnih svetskih standarda koji se primenjuju prilikom sertifikacije zelenih zgrada.

  1. Banka Intesa – nova zgrada na Novom Beogradu
  2. Ambasada SAD – Dedinje
  3. IT Park – Inđija
  4. UŠĆE – šoping centar

"Savet zelene gradnje Srbije, kao član Svetskog saveta zelene gradnje učestvuje u događajima u okviru Svetske nedelje zelene gradnje koji se odvijaju četvrte nedelje septembra širom sveta. Cilj naše izložbe jeste da stručnoj i široj javnosti pokažemo da je pokret zelene gradnje već uveliko kod nas i da ne predstavlja daleku budućnost već realnost sadašnjeg trenutka", kaže Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije.

"Osnovna ideja jeste da pokažemo da je zelena gradnja danas veoma uređena i transparentna oblast građevinarstva, sa odgovarajućim standardima, ali i da posetioce izložbe upoznamo sa istinski zelenim projektima koji postoje u našoj zemlji. Uz to, izložba zelenih zgrada po prvi put prikazuje i detalje projekata koji do sada nisu bili predstavljeni u javnosti", kaže autor izložbe Mladen Bogićević iz Saveta zelene gradnje Srbije.

Izložba je postavljena na drugom spratu šoping centra Ušće na Novom Beogradu od 19. do 25. septembra 2011. godine.

U organizaciji izložbe, Savet zelene gradnje Srbije veliku podršku dobio je od tima Ušće SC i sponzora izložbe Banke Intesa.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak 20. septembar u 11 časova, a gostima Saveta zelene gradnje Srbije obratiće se predsednik Saveta Marija Golubović.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;