INFONET-468X60-BANNER

Dynamic Shape-Shifting Helix Bridge (video)

28.07.2011. | Plus Mood

Sanzpont Arquitectura, inovativna arhitektonska firma koja je specijalizovana za futurističke objekte sa ekološki svesnom crtom, spojila je različite vrste projekata u jedan stvarajući transformišući, pročišćujući, generišući, svetlucajući most - Dynamic Shape-Shifting Helix Bridge (DSSH).

On je, doduše, zasada samo koncept, ali je taj koncept osvojio prvo mesto na Building to Building Pedestrian Bridge International Challenge-u. Na ovom takmičenju arhitekte širom sveta bile su pozvane da osmisle planove za izgradnju inovativnog mosta između dve zamišljene zgrade.

DYNAMIC SHAPESHIFTING HELIX BRIDGE

Dinamična reakcija: Pošto ima fleksibilno zategnutu konstrukciju, primenom većeg pritiska na različitim tačkama, može se postići tehnološki dinamična deformacija kao odgovor na prolaz ljudi preko mosta. On postaje živi element koji reaguje kada se koristi.

Održivi projekat: Omotač koji ima mogućnost zatezanja u sebi sadrži i savitljive fotonaponske solarne panele koji skupljaju energiju sunca kako bi generisali energiju i snabdevali most energijom iz čistih i održivih izvora. Ovo most čini samoodrživim. Da bi se otišlo još dalje od osnovnog zelenog, u projekat su uključene i biljke koje pročišćavaju vazduh, pretvarajući gradski zagađen vazduh u čist kiseonik. Biljke i membrana koja diše čine okolinu zelenijom, a pešački tunel čistim.

LED RGB tehnologija: Linearna LED tehnologija obasjava konstrukciju mosta noću stvarajući umetnost pomoću svetlosti niskonergetske potrošnje. Ovim se naglašavaju fluidne i organske forme i stvaraju različiti doživljaji. 
 

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;