Konferencija "Napredne tehnologije u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije - veća konkurentnost Srbije"

01.04.2011. | CEDEF

CEDEF pod pokroviteljstvom Ministarstva infrastrukture i energetike Republike Srbije, a u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije organizuje 27.4.2011. u Beogradu u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13 - 15 u 10:00h konferenciju Napredne tehnologije u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije – veća konkurentnost Srbije.

Energija pokreće svet. Veća efikasnost u njenom korišćenju je ključna za konkurentnost, bezbednost, sigurnost snabdevanja, kao i ublažavanje efekata klimatskih promena. Napredne tehnologije u energetskoj efikasnostii i obnovljivim izvorima čine proizvodnju racionalnijom i održivom, a konkurentnost većom. Uštede i do 40% kroz energetsku efikasnost i obnovljive izvore neposredno utiču na bolju poziciju kompanija, lokalnih zajednica i cele države. Neposredno nakon evropske nedelje energije u Briselu, a u godini energetske efikasnosti u Srbiji, CEDEF nastavlja sa aktivnostima na unapređenju energetskog sektora Srbije, a kao naredni korak organizuje upravo jednu ovakvu konferenciju.

U fokusu konferencije su: zgradarstvo, javno osvetljenje, grejanje i hlađenje, kao i bioenergija, energija sunca, vetra i geotermalna energija.

Na konferenciji možete saznati:

 • Koja su najsavremenija svetska tehnološka rešenja u EE i OIE i najveći benefiti
 • Koje su dobre prakse i ekonomski efekti primene EE i OIE
 • Kako da vaša kompanija odnosno lokalna zajednica bude konkurentnija kroz primenu najnovijih rešenja
 • Na koji način obezbediti saradnju sa odabranim bankama i EU institucijama spremnim da investiraju u razvoj energetske efikasnosti i obnovljive izvore energije.

Konferencija se sastoji iz tri panela:

 • Napredne tehnologije u energetskoj efikasnosti
 • Napredne tehnologije u obnovljivim izvorima energije
 • Finansiranje i kreditna podrška

U prvom panelu biće predstavljena najnovija dostignuća u tehnologijama koja omogućavaju racionalnije korišćenje energije. Predstavnici relevantnih kompanija predstaviće inovatnivne tehnologije u oblasti zgradarstva, javne rasvete i grejanja.

U drugom panelu učesnici će imati prilike da se upoznaju sa novitetima u oblasti razvoja i primene obnovljivih izvora energije. Oblasti koje će biti obuhvaćene ovim panelom su bioenergija, energija vetra, hidroenergija, solarna energija i geotermalna energija.

Tokom trećeg panela predstavnici vodećih finansijskih institucija i banaka predstaviće načine za finansiranje projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Konferenciji će prisustvovati preko 200 eksperata kompanija, predstavnika ministarstava, agencija, lokalne samouprave, investitora, ambasada, komora, razvojnih organizacija i medija.

Organizacioni odbor:

 1. prof. dr Miloš Banjac - pomoćnik Ministra infrastrukture i energetike
 2. mr Bojan Kovačić - zam. dir. Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije
 3. dr Miodrag Mesarović - generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku
 4. Slobodan Petrović - sekretar Udruženja energetike i energetskog rudarstva PKS
 5. Jovanka Arsić Karišić - predsednik Upravnog odbora CEDEF

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...