PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Specijalista za automatizaciju FANUC opremiće četiri fabrike Folkswagena i Audija

01.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Specijalista za automatizaciju i proizvođač industrijskih robota FANUC obezbedio je još jednu veliku porudžbinu od Volkswagen grupe. Ugovoreno je da tokom 2022. i 2023. godine, kompanija snabde četiri fabrike ove grupe sa ukupno oko 1.300 robota za podršku proizvodnji. Većina ovih FANUC robota namenjena je za Volkswagenov proizvodni pogon u Bratislavi, Slovačka.

FANUC ima više od 100 modela robota

FANUC ima više od 100 modela robota (Foto: Fanuc)

"Oduševljeni smo što sada možemo da proširimo našu dugogodišnju i poverljivu saradnju sa Volkswagenom na fabriku u Bratislavi", kaže Ralf Vinkelman, generalni direktor FANUC Deutschland GmbH.

Glavna fabrika Folkswagena u Volfsburgu takođe će dobiti veliku seriju robota. Potpuno električni ID.3 trebalo bi da siđe sa proizvodne linije tokom 2023. godine, a FANUC roboti će pomoći u njegovoj konstrukciji karoserije.

FANUC roboti će takođe doprineti širenju e-mobilnosti u Audiovoj novoj fabrici baterija u Ingolštatu. Četvrta fabrika kojoj će FANUC isporučiti deo veće narudžbine je Audi fabrika u Đeru, u Mađarskoj, gde već godinama postoji bliska saradnja dve kompanije.

Zahvaljujući mesečnom proizvodnom kapacitetu od oko 10.000 robota, FANUC je u mogućnosti da isporuči velike automobilske projekte u željenom vremenskom okviru, uprkos napetoj situaciji u lancu snabdevanja širom sveta. FANUC-ov portfolio robota obuhvata više od 100 modela, uključujući izbor SCARA robota, koji su veoma traženi za proizvodnju baterija za električna vozila zbog svoje nosivosti i dokazane pouzdanosti.

FANUC je specijalista za automatizaciju

FANUC je specijalista za automatizaciju (Foto: Fanuc)

U junu, na sajmu Automatica 2022 u Minhenu, specijalista za automatizaciju je takođe predstavio novi model robota za opterećenja do 1.000kg, što ga čini idealnim za upotrebu u proizvodnji baterija.

FANUC ima više od 40 godina iskustva u automatizaciji proizvodnih linija. Kompanija sa sedištem u Japanu je automatizovala sopstvenu proizvodnju do izuzetno visokog stepena. Roboti već decenijama proizvode nove robote u podnožju planine Fudži. Pored robota, FANUC je lider u CNC kontrolama, glodanju, žičanim EDM mašinama i mašinama za brizganje, kao i laserima.

O FANUC-u

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji za CNC sisteme upravljanja, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT). Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije. Sa 266 FANUC lokacija širom sveta i više od 8.200 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu u prodaji, tehničkoj podršci, istraživanju i razvoju, logistici i korisničkoj službi.

Za više informacija kontaktirajte FANUC Serbia 022 2150 324 ili pratite kompaniju na LinkedIn-u.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER

PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;