INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kartell • Laufen: Kolekcija koja ruši granice i prepreke kupatila

04.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Kartell • Laufen: neograničene kompozicije koje se poigravaju bojom i transformišu okolinu kupatila iz specifičnog arhitektonskog prostora u fluidan, fleksibilan set nameštaja.

Elementi koji se uklapaju u svaki dizajn

Elementi koji se uklapaju u svaki dizajn (Foto: Laufen)

Prepoznatljiv i funkcionalan italijanski dizajn zadovoljava industrijsku strogoću vodeće švajcarske marke keramike, što je rezultiralo kolekcijom koja ruši granice i prepreke kupatila. Tokom godina kupatilo je prošlo izvanredan razvoj: od prostora smeštenog u jedan kutak kuće, organizovanog da osigura zdravu ličnu higijenu, postalo je prijatno okruženje, u skladu sa najnovijim trendovima u dizajnu enterijera.

Kupatilo ide u korak sa napretkom ukusa i transformacijama našeg načina života, a kolekcija Kartell • Laufen svojim rigoroznim oblicima nudi slobodu kombinovanja lakoće prozirnosti sa čvrstom, robusnom prisutnošću keramike.

Nije slučajno da je kolekcija začeta u Italiji, zemlji koja je imala veliki uticaj na međunarodni dizajn, revolucionarni pristup ne samo predmetima već i enterijerima, istraživanjem i eksperimentisanjem sa novim, neobičnim materijalima. Studio Ludovica + Roberto Palomba inspiraciju crpi iz načela italijanskog dizajna, a sa kolekcijom Kartell • Laufen protumačili su apsolutno revolucionarni duh, kombinujući široki spektar materijala u onome što je već postalo bezvremenski klasik.

Široka paleta proizvoda iz kolekcije apsolutni je proboj u sektoru nameštaja za kupatila, pružajući neviđenu slobodu dizajna. Raznolikost i kompozicijski potencijal koji nudi kolekcija gotovo su neograničeni, zahvaljujući nizu umivaonika različitih veličina i konfiguracija, od malog lavaboa koji štedi prostor do većeg pravouglog modela sa dovoljno prostora za rad, sve do okruglog umivaonika.

Keramika dolazi u različitim bojama: od klasične bele do sjajne crne, mat antracit i mnogih drugih nijansi, a sve sa inovativnim skrivenim sistemom preliva. Jedna vrlo zanimljiva stavka je samostojeći lavabo izrađen u jednom komadu. Karakteristična odlika svih umivaonika je telo od izuzetno tanke keramike, što ih čini posebno laganima, a pruža veliku unutrašnju površinu, čak i kada je prepust slavine nad umivaonikom minimalan.

Tanka keramika omogućava veliku unutrašnju površinu

Tanka keramika omogućava veliku unutrašnju površinu (Foto: Laufen)

Kolekcija Kartell • Laufen, zahvaljujući savršeno linearnom dizajnu nameštaja, može se skladno prilagoditi kao osnovni orman za sve vrste lavaboa. Kompaktni i prostrani u isto vreme, ormarići su dostupni u novim bojama senf žute, plavo-sive i oker boje.

Toalet montiran na zid ili na pod, sa vodokotlićem ili bez njega, i bide se lako mogu uklopiti u bilo koju kompoziciju dizajna zahvaljujući svojim rigoroznim geometrijskim linijama. Kvadratni oblici ormarića i keramički elementi nude mnoštvo mogućnosti uz izbor prozirnih dodataka, u modernim bojama ili u mat beloj i crnoj za neutralniji izgled.

Linearni koncept iza cele kolekcije takođe je jasno izražen u jednostavnim, ali genijalnim oblicima slavina. Slavine za lavaboe dostupne kao samostojeće ili ugradne, za kadu, tuš kabinu i bide pokrivaju sve moguće primene. Izrađene su od hromiranog ili brušenog nerđajućeg čelika.

Kade proizvedene od sintetičkog materijala takođe imaju geometrijske linije: pravougli modeli su samostojeći ili se postavljaju na zid, dok su nežniji oblici idealni za smeštaj u središtu prostorije. Mnogobrojni oblici nude opuštanje za telo, pojačano ugodnim dodirom čvrstog površinskog materijala kompanije Laufen.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;