INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bezvremena elegancija

16.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Savremena interpretacija klasičnog dizajna The New Classic by Marcel Wanders nastala je u saradnji sa švajcarskim brendom kupatila Laufen. Svestran, šarolik koncept klasičnog stila, u kome se boemski ukus savršeno dopunjuje sa kosmopolitskim i velegradskim imidžom, sugerišući eklektičan način života. Reinterpretacija klasičnih stilova u savremenom ruhu za elegantnu i bezvremenu kolekciju.

Savremena interpretacija klasičnog dizajna The New Classic

Savremena interpretacija klasičnog dizajna - The New Classic (Foto: Laufen)

Upravo u studiju Marcel Wanders, po prvi put keramički materijal Saphirkeramik ima priliku da se prilagodi vrlo klasičnim i kultnim oblicima. Lagan i svestran, čvrst i savitljiv materijal, koji su godinama oblikovali različiti svetski poznati dizajneri, što je dovelo do tankih, laganih kreacija besprekornog dizajna, savršenih za svakodnevnu upotrebu.

Studio Marcel Wanders formuliše izvanrednu interpretaciju filozofije kompanije i korišćenja ovog posebnog materijala, predstavljajući koncept proizvoda koji unosi "dodir čovečnosti" u dizajn, vraćajući nas u prošla vremena, u poeziju i romantizam, ne zanemarujući savremene potrebe i ukuse.

Kako bi kupatila bila potpuno opremljena The New Classic proizvodima, Laufen je kreirao celokupnu kolekciju. Na ormarićima se nalaze ugradni umivaonici sa integrisanom policom različitih širina. Laufen lavabo od Saphirkeramika predstavlja pravo remek-delo: ovaj materijal je poznat po svojim izuzetno finim ivicama debljine oko tri milimetra, ali Laufen je ipak uspeo da razvije posudu sa integrisanim prelivom i ispustom – koji omogućuje sigurno zadržavanje vode u posudi.

Umivaonici dele svoj dizajn sa kadom koja čini sastavni deo kolekcije. Ne samo da privlači pažnju svojim izdašnim dimenzijama od 1900x900x580mm već i svojim dizajnom ostavlja jak utisak na sve. Među neodoljivim argumentima u prilog dugotrajnom opuštanju u kadi je njen ergonomski oblik pogodan za leđa i materijal Sentec od koga je kada izrađena, a koji deluje umirujuće na kožu tela.

Karakterističnu estetiku asortimana takođe odražavaju zidni bide i wc šolja sa prefinjenim linijama i bez rubova za lakše održavanje. Možete birati između zidne, samostojeće i monoblok wc šolje.

Lagane kreacije, besprekornog dizajna

Lagane kreacije, besprekornog dizajna (Foto: Laufen)

Nameštaj za kupatila dolazi u četiri boje – sjajno bela, mat bela, siva i crni hrast, a uključuje pogodnosti poput fioke koja se potpuno izvlači, uz meko zatvaranje i otvaranje na pritisak, a pruža i dodatne opcije poput većeg broja dostupnih dimenzija. Posebno elegantna opcija je nožica za lavabo, ručno izrađena od najboljeg punog drveta oraha, koja služi i kao držač za peškire.

Kako bi upotpunio kolekciju, Laufen je kreirao i galanteriju za kupatila u The New Classic dizajnu. Tu je zidna polica, posuda za sapun, držač četkica za zube, držač četke za wc i elegantno ovalno ogledalo sa okvirom izrađenim od Saphirkeramik materijala što ga čini jedinstvenim, kako vizuelno tako i unutar celog Laufen portfolija.

Sveobuhvatna kolekcija slavina vrhunskog kvaliteta daje završni dodir The New Classic kolekciji. Njihov karakterističan dizajn obuhvata ovalne elemente, prepoznatljiv prorez i razdelnu liniju ispod vitke ručke, kao i uske izlive. U kombinaciji sa nežnom organskom estetikom keramičkih elemenata i strogom geometrijom nameštaja, stvaraju boemsko kupatilo koje odiše kosmopolitskim, urbanim šarmom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;