IZOLACIJA-468X60-BANNER

Nemačka spremna da pomogne u infrastrukturnim projektima

09.07.2014. | Tanjug

Nemačka je spremna da učestvuje i pomogne u važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, rečeno je na sastanku potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadora Nemačke u Beogradu Hajnca Vilhelma.

Mihajlović i Vilhelm razgovarali su u Vladi Srbije o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture i donošenju novog Zakona o planiranju i izgradnji, objavljeno je na sajtu ministarstva. Mihajlović je zahvalila Vilhelmu na pomoći i podršci koju Nemacka pruža Srbiji u sprovodenju reformi i procesu pridruživanja EU i posebno istakla dobru saradnju sa nemačkom organizacijom GIZ na projektima energetske efikasnosti objekara.

Na sastanku je dogovoreno da se Sporazum o transportu putnika i stvari, koji je potpisan između Srbije i Nemačke, ali zbog parlamentarnih izbora nije bio ratifikovan u Skupštini Srbije, vrati u skupštinsku proceduru. Jedna od tema razgovora bilo je i usvajanje izmena u Zakonu o planiranju i izgradnji, koje se ocekuje do kraja jula.

Mihajlović je naglasila da je radna grupa koja radi na pripremi tog dokumenta u proteklom periodu usvojila neke od primedbi koje je uputila nemačka strana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;