Nemačka spremna da pomogne u infrastrukturnim projektima

09.07.2014. | Tanjug

Nemačka je spremna da učestvuje i pomogne u važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, rečeno je na sastanku potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadora Nemačke u Beogradu Hajnca Vilhelma.

Mihajlović i Vilhelm razgovarali su u Vladi Srbije o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture i donošenju novog Zakona o planiranju i izgradnji, objavljeno je na sajtu ministarstva. Mihajlović je zahvalila Vilhelmu na pomoći i podršci koju Nemacka pruža Srbiji u sprovodenju reformi i procesu pridruživanja EU i posebno istakla dobru saradnju sa nemačkom organizacijom GIZ na projektima energetske efikasnosti objekara.

Na sastanku je dogovoreno da se Sporazum o transportu putnika i stvari, koji je potpisan između Srbije i Nemačke, ali zbog parlamentarnih izbora nije bio ratifikovan u Skupštini Srbije, vrati u skupštinsku proceduru. Jedna od tema razgovora bilo je i usvajanje izmena u Zakonu o planiranju i izgradnji, koje se ocekuje do kraja jula.

Mihajlović je naglasila da je radna grupa koja radi na pripremi tog dokumenta u proteklom periodu usvojila neke od primedbi koje je uputila nemačka strana.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...