INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nemačka spremna da pomogne u infrastrukturnim projektima

09.07.2014. | Tanjug

Nemačka je spremna da učestvuje i pomogne u važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, rečeno je na sastanku potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadora Nemačke u Beogradu Hajnca Vilhelma.

Mihajlović i Vilhelm razgovarali su u Vladi Srbije o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture i donošenju novog Zakona o planiranju i izgradnji, objavljeno je na sajtu ministarstva. Mihajlović je zahvalila Vilhelmu na pomoći i podršci koju Nemacka pruža Srbiji u sprovodenju reformi i procesu pridruživanja EU i posebno istakla dobru saradnju sa nemačkom organizacijom GIZ na projektima energetske efikasnosti objekara.

Na sastanku je dogovoreno da se Sporazum o transportu putnika i stvari, koji je potpisan između Srbije i Nemačke, ali zbog parlamentarnih izbora nije bio ratifikovan u Skupštini Srbije, vrati u skupštinsku proceduru. Jedna od tema razgovora bilo je i usvajanje izmena u Zakonu o planiranju i izgradnji, koje se ocekuje do kraja jula.

Mihajlović je naglasila da je radna grupa koja radi na pripremi tog dokumenta u proteklom periodu usvojila neke od primedbi koje je uputila nemačka strana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;