INFONET-468X60-BANNER

Srpski startap „Strawberry energy“ dobio 100.000 evra od bugarskog akceleratora

06.06.2014. | E-kapija

Jedan od retkih hardverskih domaćih startapa, "Strawberry energy" prvi je srpski startap koji je ušao u program 100 bugarskog investicionog fonda "Eleven" i samim tim obezbedio početnu investiciju od 100.000 evra, javlja sajt "Start it".

Beogradski startap, kreator prvog javnog solarnog punjača mobilnih uređaja na svetu, je ovom prilikom osnovao predstavništvo u Bugarskoj i istovremeno prolazi kroz tromesečni mentorski program bugarskog akceleratora.

Kako Miloš Milisavljević, osnivač "Strawberry energy" kaže da investiciju nameravaju da iskoriste kako bi dodatno tehnološki unapredili proizvod i prilagodili ga potrebama svojih korisnika.

- Ova investicija omogućiće nam brži rast i pomoći nam da započnemo proces razvoja novog proizvoda, kao i da usavršimo naše solarne punjače koji će još bolje odgovoriti na potrebe ljudi. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspešno prikazati inovativnost naše zemlje širom Evrope i stvoriti konkurentan proizvod na svetskom tržištu.

"Strawberry energy" je osmi startap iz Srbije koji je ušao u program bugarskog "Elevena", u kome je Srbija druga zemlja po iznosu investicija i broju startapa u portfoliju.

- Pored toga, vrednost ovog programa leži i u bogatom programu mentorstva, povezivanju sa uticajnim ljudima iz nama relevantnih oblasti i novim investitorima, kao i dragocenim povratnim informacijama o našem poslovanju od ljudi koji su već podigli mnogo kompanija i poveli ih ka uspehu - smatra Milisavljević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;