PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srpski startap „Strawberry energy“ dobio 100.000 evra od bugarskog akceleratora

06.06.2014. | E-kapija

Jedan od retkih hardverskih domaćih startapa, "Strawberry energy" prvi je srpski startap koji je ušao u program 100 bugarskog investicionog fonda "Eleven" i samim tim obezbedio početnu investiciju od 100.000 evra, javlja sajt "Start it".

Beogradski startap, kreator prvog javnog solarnog punjača mobilnih uređaja na svetu, je ovom prilikom osnovao predstavništvo u Bugarskoj i istovremeno prolazi kroz tromesečni mentorski program bugarskog akceleratora.

Kako Miloš Milisavljević, osnivač "Strawberry energy" kaže da investiciju nameravaju da iskoriste kako bi dodatno tehnološki unapredili proizvod i prilagodili ga potrebama svojih korisnika.

- Ova investicija omogućiće nam brži rast i pomoći nam da započnemo proces razvoja novog proizvoda, kao i da usavršimo naše solarne punjače koji će još bolje odgovoriti na potrebe ljudi. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspešno prikazati inovativnost naše zemlje širom Evrope i stvoriti konkurentan proizvod na svetskom tržištu.

"Strawberry energy" je osmi startap iz Srbije koji je ušao u program bugarskog "Elevena", u kome je Srbija druga zemlja po iznosu investicija i broju startapa u portfoliju.

- Pored toga, vrednost ovog programa leži i u bogatom programu mentorstva, povezivanju sa uticajnim ljudima iz nama relevantnih oblasti i novim investitorima, kao i dragocenim povratnim informacijama o našem poslovanju od ljudi koji su već podigli mnogo kompanija i poveli ih ka uspehu - smatra Milisavljević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;