INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvoren konkurs za Najbolju tehnološku inovaciju

06.05.2014. | E-kapija

Prijavljivanje kandidata za takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju (NTI2014) , koje se organizuje deseti put, počelo je 3. maja i trajaće do 10. juna. Takmičenje se organizuje u cilju promocije preduzetničke klime u Srbiji i podrške preduzetnicima, koji su spremni i sposobni da svoje ideje i izume pretoče u tržišno vredne inovacije.

Početni nagradni fond NTI2014 je četiri miliona dinara, dok svi takmičari imaju i besplatnu stručnu pomoć kroz edukaciju, treninge i konsalting, medijsku podršku, kao i pomoć nakon takmičenja.

Istraživanja i inovacije su pokretač privrednog razvoja i osnov konkurentnosti svake privrede, posebno zemalja u tranziciji kakva je Srbija. Privredna komora Srbije (PKS), kao jedan od organizatora takmičenja, snažno podržava razvoj inovativnog društva - od tehnološke procene primenljivosti inovacija u privredi do implementacije u praksi. PKS organizuje promocije inovacija i svih finalista takmičenja, kako bi se predstavili poslovnoj zajednici, a organizuje i brojne izložbe i sajmove u zemlji i inostranstvu. U maju će biti organizovan i Festival inovacija na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, rekla je Danica Mićanović, sekretar Odbora za tehnološke inovacije PKS.

Prijavljivanje takmičara za NTI2014 organizovano je u tri etape - Registracija korisnika, Kreiranje tima i Prijavljivanje inovacije. Prijave za takmičenje, koje se održava u Srbiji i Republici Srpskoj, podnose se isključivo elektronski preko sajta www.inovacija.org.

Timovi, od najmanje tri člana, koji mogu biti fizička ili pravna lica, prijavljuju se u kategoriji Realizovane inovacije. Mogu se podneti najviše dve prijave za učešće, a ukoliko obe prođu prvi krug recenzije, tim treba da odabere jednu inovaciju sa kojom će nastaviti takmičenje.

Takmičari iz prethodnih godina ne mogu da prijave iste inovacije, biznis planove ili slične ideje u kategorijama u kojima su se ranije takmičili. U istoj kategoriji imaju pravo da prijave nove i različite inovacije. Takmičari koji su se takmičili u prethodnim godinama, ali nisu stigli do predaje poslovnog modela mogu da se prijave na ovogodišnje takmičenje sa inovacijama sa kojima su već učestvovali na nekom od ranijih takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju.

Razlika ovogodišnjeg takmičenja u odnosu na ranije, jeste uvođenje događaja Susret sa potencijalnim investitorima, radi stručne i naučne procene primenjivosti ideja u privredi, umesto Izložbe inovacija.

Takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, PKS, Zavodom za zaštitu intelektualne svojine, Radio televizijom Srbije i Radio televizijom Vojvodine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;