Sajam građevinarstva i ekologije u Kragujevcu od 6. do 8. marta (video)

04.03.2014. | Beta

U Kragujevcu će od 6. do 8. marta biti odražan Međunarodni sajam građevinarstva i ekologije, na kome će se predstaviti 30 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Grčke. Među izlagačima na "Šumadija sajmu" biće građevinska preduzeća, proizvođači građevinskog materijala, biroi za projektovanje kao i preduzeća i udruženja iz oblasti ekologije.

Organizatori trodnevnog sajma najavili su i skupove o zakonskoj regulativi, obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti u oblasti gradnje. Biće predstavljeni i projekti izgradnje mini-solarnih elektrana i mini-hidroelektrana, dok će predstavnici nemačke organizacija GIZ govoriti o projektu energetske efikasnosti "Otkrivanje energije", koji se realizuje u 30 gradova u Srbiji.

- Naša ideja je bila da se u manifestaciju uključe i firme koje se bave preradom otpada, primenom novih tehnologija i netoksičnih materijala – rekao je predstavnik "Šumadija sajma" Dejan Dačović.

Sajam građevinarstva i ekologije biće otvoren za posetioce od 10 sati u četvrtak. Radno vreme sajma prva dva dana je od 10 do 19, a poslednjeg dana od 10 do 17 časova. Ulaz je besplatan.

Osim Šumadija sajma, organizatori manifestacije su i regionalna kancelarija "Inženjerske komore Srbije", "Građevinski klaster" i Grad Kragujevac, a pokrovitelj je firma "Sekopak" iz Beograda.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...