Sajam građevinarstva i ekologije u Kragujevcu od 6. do 8. marta (video)

04.03.2014. | Beta

U Kragujevcu će od 6. do 8. marta biti odražan Međunarodni sajam građevinarstva i ekologije, na kome će se predstaviti 30 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Grčke. Među izlagačima na "Šumadija sajmu" biće građevinska preduzeća, proizvođači građevinskog materijala, biroi za projektovanje kao i preduzeća i udruženja iz oblasti ekologije.

Organizatori trodnevnog sajma najavili su i skupove o zakonskoj regulativi, obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti u oblasti gradnje. Biće predstavljeni i projekti izgradnje mini-solarnih elektrana i mini-hidroelektrana, dok će predstavnici nemačke organizacija GIZ govoriti o projektu energetske efikasnosti "Otkrivanje energije", koji se realizuje u 30 gradova u Srbiji.

- Naša ideja je bila da se u manifestaciju uključe i firme koje se bave preradom otpada, primenom novih tehnologija i netoksičnih materijala – rekao je predstavnik "Šumadija sajma" Dejan Dačović.

Sajam građevinarstva i ekologije biće otvoren za posetioce od 10 sati u četvrtak. Radno vreme sajma prva dva dana je od 10 do 19, a poslednjeg dana od 10 do 17 časova. Ulaz je besplatan.

Osim Šumadija sajma, organizatori manifestacije su i regionalna kancelarija "Inženjerske komore Srbije", "Građevinski klaster" i Grad Kragujevac, a pokrovitelj je firma "Sekopak" iz Beograda.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...