Dani energetike

25.10.2013. | Gradjevinarstvo.rs

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, ove godine će se treći put za redom održati Manifestacija "Dani energetike", koja će, u Master centru Novosadskog sajma, trajati od 29. do 31. oktobra. Partner u organizaciji ove Manifestacije je Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF).

Prvi dan Manifestacije biće posvećen zakonodavnom okviru i primerima dobre prakse efikasnog korišćenja energije. Biomasa kao najveći investicioni potencijal biće tema drugog dana "Dana energetike". Ovom prilikom biće izloženi problemi u praksi, kao i planirane mere za otklanjanje postojećih problema u cilju iskorišćavanja biomase kao najvećeg domaćeg resursa. Trećeg dana Manifestacije predstavnici lokalnih samouprava prezentovaće najveće investicione potencijale, kao i planirane projekte, radi što boljeg iskorišćavanja svojih energetskih potencijala.

Učesnici Manifestacije imaće priliku da se upoznaju sa mogućnostima za finansiranje projekata usmerenih ka iskorišćavanju obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, koje će izložiti finansijske institucije.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine izložiće plan kratkoročnih i dugoročnih mera razvoja, kao i planirane mere finansiranja i sufinansiranja projekata za 2014. godinu, koji imaju za cilj proizvodnju zelene energije iz domaćih resursa.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...