Međunarodni sajam kamena u Kragujevcu

18.03.2013. | Tanjug.biz

Međunarodni sajam kamena i prateće industrije STONEEXPO 05 – biće održan  u Kragujevcu od 21. do 24. marta, u organizaciji Udruženja "Kamen Srbije" i "Šumadija sajma". Na sajmu će se predstavti izlagači iz oko 20 zemalja, a to su  firme koje se bave eksploatacijom, preradom, ugradnjom i prometom kamena, istraživanjem u oblasti geologije, rudarstva, građevinarstva, arhitekture, restauracije i zaštite kamena, proizvodnjom i prometom mašina, alata i hemijskih preparata za zaštitu i restauraciju kamena.

U okviru sajma, biće održane i prateće manifestacije – Kamena kolonija, izložba mozaika, skulptura i arhitektonskih projekata "Kamen u arhitekturi i umetnosti",  na kojoj će izlagati umetnici iz zemlje i regiona. Takođe, će biti održana i  međunarodna naučna konferencija "Harmonija prirode i duhovnosti u kamenu".

Prijaviće se više od 30 naučnih radova iz oblasti geologije, rudarstva, arhitekture, arheologije, istorije umetnosti i drugih oblasti koje se bave kamenom. Učesnici naučne konferencije dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Albanije, Rumunije, Nemačke. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Mapei, Marmomač, Tekon tehnokolsanting, Jantar grupa, Geoprofesional, Teragold, Expertteam, Kamenolom Drača, Magnohrom, Filum Kragujevac, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, Geosfera i Iva agrar.

Povodom predstojećeg sajma biće 18. marta održana konferencija za medije u Beogradu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...