IZOLACIJA-468X60-BANNER

Otvoren drugi Sajam i konferencija zelene gradnje

27.02.2013. | Gradjevinarstvo.rs

U novobeogradskom Belexpo centru, u prisustvu velikog broja zvanica i predstavnika medija,  danas je otvoren drugi međunarodni Sajam i konferencija zelene gradnje koji će trajati do 1. marta.

Ovaj  značajan međunarodni događaj,  jedinstven u regionu, podržan je od Ministarstva građevinarstva i urbanizma republike Srbije, Delegacije italijansko-srpske privredne komore, Američke privredne komore, Nemačke privredne komore u Srbiji, Slovenačkog poslovnog kluba i Konfindustrije – Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji, kao i Ambasade Italije.

Majkl Kirbi

Manifestaciju je otvorio Miodrag Jocić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva i urbanizma i tom prilikom naglasio da ministarstvo pruža punu podršku organizatoru događaja.

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi se na ceremoniji svečanog otvaranja obratio prisutnima i organizatorima naglasivši značaj zelene gradnje u savremenom svetu.

Šef za ekonomske poslove i prvi sekretar ambasade Italije u Srbiji, Paolo Toski, istakao je da održiva gradnja beleži značajan rast u poslednjih nekoliko godina. „Veliki broj italijanskih kompanija i predavača koji učestvuju na Sajmu, potvrđuju značaj koji ova vrsta gradnje ima u Italiji, a to predstavlja i veliku šansu za saradnju između italijanskih i srpskih kompanija“ – rekao je Toski.

Miodrag Jocić

Paolo Toski

„Zelena gradnja predstavlja put kojim se građevinska industrija i tržište nekretnina velikim koracima kreću napred, bez osvrtanja na trenutne, dobre i manje dobre, tržišne i ekonomske okolnosti. Globalno, ali i ovde, na našem Sajmu, zelena gradnja spaja države sa državama, stručnjake i korisnike, institucije i privredu, mlađe i starije generacije“, rekla je Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije.

Sajamski deo manifestacije okupio je preko 50 kompanija iz Srbije, Italije, Nemačke, Hrvatske, Crne Gore, Švajcarske, SAD, Australije i Francuske, a na konferencijskom delu će biti organizovano 60 predavanja na kojima će se domaćoj stručnoj javnosti predstaviti najnoviji trendovi u građevinarstvu, kao i rešenja koja se primenjuju u zelenoj gradnji.

Ulaz na sajamski deo manifestacije je slobodan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;