IZOLACIJA-468X60-BANNER

ProCredit banka gradi biznis centar u Nišu

05.09.2012. | E-kapija

ProCredit banka saopštila je da je započela izgradnju novog, energetski efikasnog, biznis centra u Nišu, u kom će biti smeštena i nova ekspozitura Banke.

Zahvaljujući modernom načinu izgradnje, savremenim materijalima i alternativnim sistemima grejanja, hlađenja i osvetljenja, novi biznis centar ProCredit banke ispunjavaće najviše svetske standarde u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i očuvanja životne sredine, navedeno je u saopštenju.

Na taj način, nova poslovna zgrada ProCredit banke u Nišu godišnje će ostvarivati čak 70% uštede na troškovima grejanja i hlađenja, dok će emisija ugljen-dioksida u ovom objektu biti 40% manja nego u zgradama sa klasičnim sistemima ventilacije, grejanja i osvetljenja.

Namera ProCredit banke je da kompletnu izgradnju i opremanje novog objekta završi početkom decembra ove godine, kao i da u realizaciju ovog projekta investira više od 1,2 miliona evra.

- Naša želja je bila da i na primeru novog poslovnog centra u Nišu još jednom pokažemo koliko su ulaganja u unapređenje energetske efikasnosti značajna i pre svega isplativa. Upravo to je ključna prednost svake investicije u unapređenje energetske efikasnosti, budući da one s jedne strane doprinose većoj produktivnosti i boljim uslovima života, dok s druge strane ove investicije, zbog značajnih ušteda koje donose, veoma brzo otplaćuju same sebe. To je, ujedno, glavna poruka koju naša banka želi da prenese svim privrednicima i građanima, da ih ohrabrimo i naravno podržimo u svim projektima i planovima koji imaju za cilj uštedu energije - istakao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

ProCredit banka je jedna od vodećih u Srbiji kada je reč o finansiranju projekata posvećenih unapređenju energetske efikasnosti u poslovanju domaćih preduzeća, poljoprivrednoj proizvodnji i životu građana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...