IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Grci grade most na Južnoj Moravi

13.07.2012. | Tanjug

Grčka firma "Terna" je danas započela je u blizini Leskovca izgradnju prvog velikog mosta preko Južne Morave na deonici Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice.

- Most se gradi u mestu Mala Kopašnica kod Grabovnice, za pun profil autoputa odnosno svih šest traka - izjavio je za Tanjug predstavnik "Koridora Srbije" zadužen za izgradnju južnog kraka Koridora 10, Darko Šubarević.

Grci izvode radove u saradnji sa lokalnim podizvođačima tako da je angažovana i domaća radna snaga i stručnjaci, rekao je Šubarević.

Trenutno se izvode radovi na betoniranju zajedno sa armiranjem temelja mosta koji je projektovan po principu prednapregnutih nosača T sistema, naveo je on stručne detalje.

Na toj deonici je, prema njegovim rečima, planirana izgradnja još jednog mosta preko Južne Morave koji će biti udaljen oko 1,8 km sa severne strane od mosta čija je izgradnja započeta danas.

Šubarević je kazao da je to veoma zahtevna deonica i naglasio da su veoma zadovoljni pristupom poslu od strane "Terne".

Najteža će, ipak, biti deonica u punom profilu duž Grdeličke klisure u dužini od 27 km, koja će biti izgrađena po obodu klisure, istakao je Šubarević. Postojeći put M-1 će ostati u funkciji kao alternativan i služiće za lokalni saobraćaj.

Radovi na izgradnji autoputa od Grdelice do Grabovnice su počeli 25. juna ove godine i "Terna" bi trebalo da završi taj posao do jula 2014.

Južni krak Koridora 10 kroz Srbiju se proteže od Grabovnice do makedonske granice i na tom delu je do sada već završena deonica autoputa od Levosoja do Preševa u dužini od 22 km.

Preostalo je da se završi izgradnja oko 75 km Koridora 10 od Grabovnice do Levosoja i na većem delu trase su radovi u toku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;