INFONET-468X60-BANNER

Valjaonica bakra stabilizovala proizvodnju

23.03.2009. | Biznis

Valjaonica bakra Sevojno u martu će ostvariti proizvodnju od oko 3.300 tona, što je na nivou planiranih količina, najavio je generalni direktor Dragan Subotić.

On je objasnio da je pad proizvodnje za desetak odsto u prva dva meseca ove godine prouzrokovan remontnim i investicionim radovima, kada je većina zaposlenih bila na kolektivnom odmoru. U martu su, dodao je Subotić, imali dovoljno naloga za posao, što je omogućilo da ostvare jednu od najvećih mesečnih proizvodnji u poslednjih nekoliko godina.

- Ako nastavimo u takvom trendu, u čemu imamo podršku sistema "Ist Point", možemo očekivati da ostvarimo godišnji plan od 35.000 tona, što je za 3,5 odsto više u odnosu na lane - tvrdi Subotić.

On se nada da će Valjaonica u narednom periodu ostvariti i veći profit u svom poslovanju u odnosu na lane kada je, prema njegovim rečima, zbog neralnog kursa dinara rad ove firme kao velikog izvoznika bio obezvređen, a zarade zaposlenih znatno ispod republičkog proseka.

Subotić tvrdi da Valjaonica ne planira novo otpuštanje radnika, jer je početkom godine u okviru socijalnog programa, preciziranog u kupoprodajnom ugovoru, svela broj zaposlenih na 918, s tim da u još četiri "zavisna" preduzeća ima 200 radnika.

Valjaonica bakra privatizovana je pre pet godina kada je njen većinski vlasnik postao Konzorcijum "Ist Point" (East Point Holdgins) i "Amalko", uz ugovornu obavezu o investicionim ulaganjima od 17 miliona evra, koja su do sada već premašena za oko sedam miliona evra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;