INFONET-468X60-BANNER

Vranje dobija reciklažno dvorište

14.07.2011. | Jelena Stojković | Južne vesti

U Vranju počinje izgradnja jedinstvenog ekološkog objekta na jugu Srbije. Reč je o Reciklažnom dvorištu koje bi, prema najavama, trebalo da bude izgrađeno do kraja godine u okviru deponije Meteris. Potpisivanjem ugovora između grada Vranja i preduzeća Progres za izradu projektne dokumentacije započela je prva faza realizacije ovog projekta čija je ukupna vrednost 42 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov iznosi podatak da je visina sredstava koje je Vranje dobilo od Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja - 42 miliona dinara. "To je novac za pripremne radove i izgradnju, kao i za opremanje budućeg Centra. Potpisali smo prošle nedelje u Kraljevu ugovor koji definiše međusobne odnose resornog ministarstva, Fonda za zaštitu životne sredine, grada Vranja i Javnog komunalnog preduzeća koje će biti zaduženo za realizaciju projekta", kaže Andonov.

"Izgradnja reciklažnog dvorišta je prvi stepen u primarnoj preradi otpada i predstavlja važnu kariku u lancu uspostavljanja mehanizma upravljanja otpadom na teritoriji grada. Za naše građane to praktično znači da će se vršiti otkup otpada koji će se kasnije reciklirati", objašnjava Dejan Ilić, direktor vranjskog preduzeća Komrad.

Prema postojećem planu, radovi na ovom objektu bi trebalo da budu okončani do kraja ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;