PRIJAVA-468X60-BANNER

Srpski biznis gubi u Africi

02.02.2011. | Večernje novosti

Politički nemiri i sukobi u Egiptu i Tunisu ne idu naruku srpskoj privredi koja je prošle godine počela snažnije da se vraća na severnoafrička tržišta.

To se posebno odnosi na građevinske kompanije koje su, usred velikih radova, morale da organizuju evakuaciju radnika.

Veliku operativu u Tunisu imala je Hidrotrehnika - Hidroenergetika koja je praktično u ovoj zemlji od sticanja nezavisnosti. Poznata kompanija je izgradila više od 44 brane u Srbiji i svetu, a najviše je angažovana upravo u Tunisu i Alžiru.

"U Tunisu smo nekada imali angažovano 50 odsto raspoložvih kapaciteta. Doskora smo imali 80 radnika a pre zime u Srbiju se vratilo polovina zaposlenih. Poslednje sukobe dočekalo je 40 radnika na dve lokacije" kaže, za Novosti, generalni direktor Hidrotehnika - Hidroenergetika Dragiša Vučković.

Posle evakuacije stranih radnika, ostao je samo direktor biroa Hidrotehnike. "Bili smo usred velikog posla, vrednog 30 miliona evra i sada čekamo da vidimo kakav će biti rasplet.

Naši radnici - Tunižani nam čuvaju mašine i opremu i obavljaju dežurne intervencije. Spremni smo da nastavimo rad, samo treba videti kakva je namera nove vlade. Da li se nastavlja sa novim projektima ili, što bi za nas bilo katastrofalno, odustaje."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;