Obilaznica oko Zrenjanina

14.08.2008.

Fond za kapitalna ulaganja APV obezbedio je 150 miliona dinara za izgradnju dela obilaznice oko Zrenjanina, a radovi na ovom putu su već započeli u delu zone jugoistok. Trenutno su u toku radovi na 400 metara obilaznice u radnoj, preciznije industrijskoj zoni, potvrđuje koordinator Fonda za srednji Banat Petar Popov.

Posao je poveren Direkciji za izgradnju grada i preduzeću AD Vojvodina put Zrenjanin. Dužina obilaznice je 2,6 kilometara i zahvata deo puta Beograd - Zrenjanin i lokalnog puta Zrenjanin - Lukićevo - Botoš. Sem ovog posla, iz sredstava Fonda u iznosu od 135 miliona dinara završeni su radovi na asfaltiranju i održavanju kolovoza u naseljenim mestima Lukino Selo, Belo Blato, Knićanin, Čenta, Lukićeo i Orlovat. U toku je asfaltiranje ulica u mestima Perlez, Farkaždin, Tomaševac, Aradac i Klek.

Fond za kapitalna ulaganja pokrajine je uložio i 86 miliona dinara za obnovu puta i dva mosta na putu Lukino Selo - Mužlja. Sem ovoga, u samom Zrenjaninu iz sredstava Fonda sa 77 miliona dinara finansira se asfaltiranje Drvarske i Bašaidske ulice, ulica Edvard Kardelja i Kajmačkalanske, dok je u toku raspisivanje tendera za asfaltiranje ulica Slavka Munćana, Olge Petrov, Rade Končara i Đure Đakovića.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...