Pregled CAD korisnika u arhitekturi za 2008

28.01.2009. | YU Build

U Novembru 2008, širom Velike Britanije, vršena su istraživanja među članovima arhitektonske zajednice koji su korisnici CAD softvera. Istraživanja su bila o CAD proizvodima koje su oni koristili kao i o njihovim udruženjima tehničke podrške.

Cilj istraživanja bilo je da se izmeri zadovoljstvo arhitekata CAD proizvodima i podrškom u cilju da se utvrdi kako su različiti snabdevači izvodili i koji proizvodi su viđeni kao vodeći na tržištu iz perspektive arhitekata. RR je poslao e-mail arhitektonskoj praksi širom Velike Britanije na početku novembra, pozivajući ispitanike da uzmu učešće u web anketi.

Anketa je zatvorena 14. novembra, 925 validnih odgovora je primljeno, predstavljajući ststistički validan odgovor za ovaj tip pregleda. Autosek-ovi CAD proizvodi dominiraju u sektoru arhitekture i to sa 58% onih koji koriste AutoCAD, 15% koji koriste Architectural Desktop i 11% koji koriste Revit. Graphisoft-ov ArchiCAD bio je drugi najrasprostranjenije prihvaćen CAD proizvod korišćen od strane 22% uklučenih u ovaj pregled.

Bently Microstation je pomenut od strane 13% korisnika a Nemetschek-ov VectorWorks od strane 11%. Drugi pomenuti CAD proizvodi bili su: Bentley Architecture, Nemetschek Allplan i Google SketchUp i korišćeni su od strane manje nego 5% ispitanika.

Više o ovom istraživanju, na srpskom jeziku, možete pročitati ovde.

Kompletno istraživanje na engleskom jeziku možete preuzeti kao PDF.


 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !