INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Ktitor" ugovorio sa ruskom firmom "Intera-Invest-Stroj" posao vredan 30 mil EUR

08.10.2010. | Beta

Kompanija "Ktitor" potpisala je danas sa ruskom firmom "Intera-Invest-Stroj" dugoročni ugovor o isporuci nameštaja za objekte koje ta firma gradi u državama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Desetogodišnji ugovor vredan je 30 mil EUR, i odnosi se na izvoz "Ktitorovog" nameštaja u Rusiju, Turkmenistan, Azerbejdžan i Kazahstan, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) prilikom potpisivanja ugovora.

Prva faza ugovora je opremanje enterijera na dva hipodroma u Turkmenistanu, u gradovima Balkanabat i Turkmanabat, a vrednost posla je 560.000 EUR, kazao je u PKS Aleksej Staroljetov, zamenik generalnog direktora "Intera-Invest-Stroja".

On je precizirao da je direktor i suvlasnik "Intera-Invest-Stroja" Dragomir Karić i da će to preduzeće u Sočiju graditi zgradu organizacionog komiteta Olimpijade te da ima prostora za dalju i širu saradnju da preduzećima iz Srbije.

Predsednik kompanije "Ktitor" Milija Milosavljević je kazao da je rok za isporuku nameštaja za Turkmenistan kraj ove godine i da je njegova ponuda bila 20% jeftinija od proizvođača u Turskoj.

Vladan Jevtić, takođe jedan od zamenika direktora "Intera-Invest-Stroja" je kazao da je obim poslova te inženjering kompanije na području bivšeg Sovjetskog saveza toliki da mogu da uposle dodatnih do 2.500 radnika svih profila računajući i zanatlije.

Jevtić je pozvao građevinske firme iz Srbije da kontaktiraju "Intera-Invest-Stroj" radi moguće saradnje.

Milanka Karić je povodom potpisivanja ugovora sa "Ktitorom" u PKS govorila u ime "Alijans BK Grupe" koju vodi porodica Karić. Ona je istakla da ta firma želi da pomogne da se oživi proizvodnja u Srbiji i da se iz zemlje izvoze kvalitetni i konkurentni proizvodi.

U PKS se čulo i da roba iz Srbije sada može da se izvozi bez carina i akciza osim u Rusiju i Belorusiju i u Kazahstan. Ranije se na kilogram robe koja ide na ta tržišta plaćalo 1,4 evra dažbina, ne računajući druge troškove.

"Ktitor" će takođe, kako je najavio Milosavljević, samostalno izlagati na nastupajućem sajmu u Moskvi 22. novembra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;