INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

"Ktitor" ugovorio sa ruskom firmom "Intera-Invest-Stroj" posao vredan 30 mil EUR

08.10.2010. | Beta

Kompanija "Ktitor" potpisala je danas sa ruskom firmom "Intera-Invest-Stroj" dugoročni ugovor o isporuci nameštaja za objekte koje ta firma gradi u državama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Desetogodišnji ugovor vredan je 30 mil EUR, i odnosi se na izvoz "Ktitorovog" nameštaja u Rusiju, Turkmenistan, Azerbejdžan i Kazahstan, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) prilikom potpisivanja ugovora.

Prva faza ugovora je opremanje enterijera na dva hipodroma u Turkmenistanu, u gradovima Balkanabat i Turkmanabat, a vrednost posla je 560.000 EUR, kazao je u PKS Aleksej Staroljetov, zamenik generalnog direktora "Intera-Invest-Stroja".

On je precizirao da je direktor i suvlasnik "Intera-Invest-Stroja" Dragomir Karić i da će to preduzeće u Sočiju graditi zgradu organizacionog komiteta Olimpijade te da ima prostora za dalju i širu saradnju da preduzećima iz Srbije.

Predsednik kompanije "Ktitor" Milija Milosavljević je kazao da je rok za isporuku nameštaja za Turkmenistan kraj ove godine i da je njegova ponuda bila 20% jeftinija od proizvođača u Turskoj.

Vladan Jevtić, takođe jedan od zamenika direktora "Intera-Invest-Stroja" je kazao da je obim poslova te inženjering kompanije na području bivšeg Sovjetskog saveza toliki da mogu da uposle dodatnih do 2.500 radnika svih profila računajući i zanatlije.

Jevtić je pozvao građevinske firme iz Srbije da kontaktiraju "Intera-Invest-Stroj" radi moguće saradnje.

Milanka Karić je povodom potpisivanja ugovora sa "Ktitorom" u PKS govorila u ime "Alijans BK Grupe" koju vodi porodica Karić. Ona je istakla da ta firma želi da pomogne da se oživi proizvodnja u Srbiji i da se iz zemlje izvoze kvalitetni i konkurentni proizvodi.

U PKS se čulo i da roba iz Srbije sada može da se izvozi bez carina i akciza osim u Rusiju i Belorusiju i u Kazahstan. Ranije se na kilogram robe koja ide na ta tržišta plaćalo 1,4 evra dažbina, ne računajući druge troškove.

"Ktitor" će takođe, kako je najavio Milosavljević, samostalno izlagati na nastupajućem sajmu u Moskvi 22. novembra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;