IZOLACIJA-468X60-BANNER

Gran pri za "Simprolit" dr Milana Devića

15.05.2008.

U Beogradu je od 5. do 9. maja održana 28. Međunarodna izložba pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna "Pronalazaštvo - Beograd 2008", na kojoj je prikazano 90 eksponata 140 autora iz zemlje i inostranstva.

Organizator je bio Savez pronalazača Beograda, a izložba je održana u Galeriji Etnografskog muzeja u Beogradu. Nagrađena su 53 eksponata u svim kategorijama: pohvale je dobilo 7 eksponata, dok je medalje sa likom Nikole Tesle dobilo 36: bronzanih - 14, srebrnih - 13 i zlatnih - 9. Specijalnim priznanjem i zlatnom medaljom Saveza pronalazača Beograda nagrađeno je 6, dok su Zlatnom plaketom i velikom zlatnom medaljom "Nikola Tesla" nagrađena još 3 eksponata.

Pobednik, a time i nosilac Gran prija, jeste "simprolit sistem", novi građevinski materijal i tehnologija njegove primene i ugradnje, autorsko delo dr Milana Devića. Zanimljivo je da je "simprolit sistemu" i njegovom tvorcu, dr Milanu Deviću vlasniku firme "Simpro", ova drugo vrhunsko priznanje u razmaku od 2 nedelje, pošto mu je na 34. Međunarodnom sajmu građevinarsta u Beogradu pripala "Nova vizura", najveće sajamsko priznanje za proizvod.

Među nosiocima nagrada na izložbi "Pronalazaštvo - Beograd 2008" su i dr Zoran Petrašković i dr Dragoslav Šumarac. Pronalazaču Petraškoviću pripala je Zlatna plaketa i Velika zlatna medalja "Nikola Tesla", praktično druga nagrada po značaju, za eksponat "Damper za mostove". Predsednik IKS, profesor Šumarac, bio je član ekipe (Lidija Rafailović, Branimir Grgur i Tomislav Trišović) koja se okitila Specijalnim priznanjem i Zlatnom medaljom Saveza pronalazača Beograda u kategoriji nove tehnologije, za "Multifunkcionalnu elektrohemijsku ćeliju i uređaj za elektrohemijsku proizvodnju aktivnog hlora sa cevnim reaktorom i pothlađivanjem reakcionog rastvora".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;