IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

GEALAN je jedan od TOP 100: Nagrada koja se dodeljuje za izuzetnu inovativnu snagu

12.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

GEALAN Fenster-Systeme je dobio pečat TOP 100 2024 u istoimenom takmičenju, čime je postao novokrunisani šampion u inovacijama. Pečat se dodeljuje posebno inovativnim preduzećima srednje veličine iz svih industrija. Poznati naučni i TV novinar Ranga Yogeshwar lično će čestitati GEALAN-u na ovom uspehu na dodeli nagrada 28. juna u Vajmaru.

GEALAN Fenster-Systeme je dobio pečat TOP 100 2024

GEALAN Fenster-Systeme je dobio pečat TOP 100 2024 (Foto: GEALAN)

GEALAN je jedno od najinovativnijih preduzeća srednje veličine u nemačkom govornom području: to potvrđuje i dodela pečata "TOP 100", koji proizvođač PVC sistema sada zvanično može da nosi.

Ivica Maurović, portparol uprave GEALAN-a, ponosan je na inovativnu snagu svoje kompanije: "Ova nagrada crno na belo pokazuje koliko truda ulažemo. Izjava našeg brenda "Inovacija sa sistemom" ne samo da krasi naš logo, već je to stvarnost u GEALAN-u. Godinama gradimo nove temelje u našoj kompaniji i stalno razvijamo GEALAN. Nagrada sa pečatom TOP 100 sada to čini vidljivim i spoljnom svetu. Vrlo sam zahvalan za svu predanost kolega koja pozicionira GEALAN na smer prema budućnosti!"

Istraživači inovacija ispituju više od 100 kriterijuma

U ime compamedie, organizatora takmičenja TOP 100, istraživač inovacija prof. dr. Nikolaus Franke sa Ekonomskog univerziteta u Beču i njegov tim ispitali su inovativnu snagu svih učesnika na osnovu više od 100 kriterijuma iz pet kategorija: top menadžment koji promoviše inovacije, inovaciona klima, inovativni procesi i organizacija, spoljna orijentacija/otvorena inovacija i uspeh inovacije.

"Da li su kompanije sposobne da stvore nove proizvode, nove usluge, nove procese i nove poslovne modele? I da li su ta dostignuća samo slučajnosti ili rezultat strukturiranog i ciljanog pristupa? Mi ispitujemo ta pitanja na TOP 100", kaže Nikolaus Franke, objašnjavajući svoj pristup. Takođe je važno kako su i da li su inovacije i poboljšanja proizvoda uspeli da se etabliraju na tržištu.

GEALAN je inovativan u svim oblastima

"Inovacije i investicije prolaze kroz sva područja u GEALAN-u", kaže generalni direktor Ivica Maurović, opisujući razvoj proizvođača PVC-a poslednjih godina i ulazeći u detalje: "Naše digitalno planiranje nagrađeno je sa nekoliko BIM nagrada, naša interna GEALAN alatnica proglašena je jednom od najboljih nemačkih alatnica u takmičenju "Izvrsnost u proizvodnji", a sa našom novom potpunom automatizacijom GEALAN je postavio sledeću prekretnicu za logistiku budućnosti."

Dvojica direktora GEALAN-a Ivica Maurović i Tino Albert (Foto: GEALAN)

"Istražujemo i razvijamo upotrebu održivih sirovina unutar naše PVC formulacije, stalno povećavajući udeo recikliranog materijala u GEALAN prozorskim profilima, stvarajući moderne prostore i radna mesta te ulažući u efikasna softverska rešenja - možemo reći da se GEALAN već godinama razvija u istinskog inovativnog pionira u svim aspektima kompanije," naveo je Maurović.

Svečana dodela nagrada 28. juna u Vajmaru

GEALAN je sada prevagnuo u naučnom procesu odabira za TOP 100 i tako je jedan od novokrunisanih vrhunskih inovatora u klasi "Više od 200 zaposlenih". U 31. izdanju takmičenja za inovacije za nagradu se prijavilo ukupno 388 srednjih preduzeća.

GEALAN će se 28. juna sresti sa svim ostalim vrhunskim inovatorima iz 2024. u "Congress Centrum Weimarhalle" kada će se ceremonija dodele održati u sklopu Nemačkog samita malih i srednjih preduzeća. Tamo će poznati naučni i TV novinar Ranga Yogeshwar lično čestitati GEALAN-u na uspehu TOP 100.

TOP 100: Takmičenje

Compamedia od 1993. godine dodeljuje pečat TOP 100 za izuzetnu inovativnu snagu i natprosečni inovacioni uspeh preduzećima srednje veličine. Od 2002. godine naučno vođstvo je u rukama prof. dr. Nikolausa Frankea. Franke je osnivač i predsednik Instituta za preduzetništvo i inovacije na Univerzitetu za ekonomiju i poslovanje u Beču. Sa 26 nagrada za istraživanje i preko 200 publikacija, jedan je od vodećih svetskih istraživača inovacija.

Mentor TOP 100 je naučni novinar Ranga Yogeshwar. Partneri na projektu su Fraunhofer društvo za promociju primenjenih istraživanja i Udruženje malih i srednjih poduzeća BVMW. Urednik časopisa magazin i impuls prate poređenje preduzeća kao medijski partneri, a "ZEIT für Unternehmer" je partner za saradnju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER
VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;