IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Novi Beograd: Kružni tokovi i prošireni bulevari za bolji protok saobraćaja

24.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Prilikom jučerašnjeg obilaska lokacije buduće saobraćajnice kod Brankovog mosta, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je značajne promene u saobraćajnoj infrastrukturi Novog Beograda. Osim izgradnje nove saobraćajnice, u planu je proširenje bulevara i postavljanje kružnih tokova.

3 kružna toko oko TC "Ušće" (Foto: Beograd.rs)

Šapić je objasnio da će nova saobraćajnica, koja će se spajati sa Ulicom Vladimira Popovića preko novog kružnog toka ispred Brankovog mosta, imati po dve trake sa svake strane. Radovi na kružnom toku će se uskladiti sa planovima za izgradnju novog mosta i tunela. Osim toga, planirano je postavljanje više kružnih tokova u skladu sa evropskim standardima, kako bi se smanjila potreba za semaforima.

U toku su radovi na proširivanju i produženju Bulevara Zorana Đinđića, gde se takođe gradi kružni tok, a sledi i proširivanje Bulevara Mihajla Pupina. Posebna pažnja posvećena je unapređenju uslova za javni prevoz, sa planiranim uvođenjem odvojene "žute trake" za autobuse.

Budući kružni tok (Foto: Bepgrad.rs)

Prema Šapićevim rečima, već je obavljen značajan deo posla oko eksproprijacije neophodne za realizaciju ovih projekata. Ako vremenski uslovi dozvole, prvi radovi mogli bi početi već ove zime, a nastavak je planiran za proleće. Šapić ističe da će ove promene ubrzati saobraćaj na Novom Beogradu, a nova saobraćajnica će poboljšati povezanost Brankovog mosta i Zemuna.

Zbog izgradnje kružnog toka smanjen je broj parking-mesta, ali Šapić navodi da to neće biti slučaj kod proširenja bulevara. Naglasio je da će Zemun biti povezan sa tri mosta i da će se praviti podzemni prolazi za pešake gde god to bude moguće, kako pešački prelazi ne bi usporavali saobraćaj.

Šapić smatra da će "trougao" kružnih tokova oko TC "Ušće" rešiti problem konstantnog stvaranja saobraćajnog čepa u ovom delu grada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;