INFONET-468X60-BANNER

FANUC predstavlja novu edukativnu ćeliju zasnovanu na tehnologiji kolaborativnih robota

21.07.2023. | Gradjevinarstvo.rs

S obzirom da potražnja za rešenjima za kolaborativne robote ("cobot") nastavlja da raste, FANUC predstavlja ovu uzbudljivu tehnologiju za obrazovno tržište izdavanjem svoje edukativne ćelije CRX. Ćelija sadrži kolaborativnog robota FANUC CRX-10iA i sve funkcije potrebne za učenje osnovnih veština programiranja u namenskom paketu.

Robot je montiran na kolica za brzi transfer između učionica

Robot je montiran na kolica za brzi transfer između učionica (Foto: Fanuc)

Postojeća edukativna ćelija kompanije FANUC, sa standardnim industrijskim robotom FANUC ER-4iA, i dalje se pokazuje veoma popularnom. Dodavanjem nove opcije ovoj ponudi, edukativna ćelija FANUC CRX sa robotom za saradnju omogućiće školama, fakultetima, univerzitetima, centrima za obuku i OEM ustanovama da učenicima ponude izbor koncepata automatizacije.

Saradnja robota i čoveka

Glavna vizuelna razlika sa edukativnom ćelijom CRX je odsustvo zaštite. Kao što ime govori, kolaborativni roboti mogu bezbedno da rade zajedno sa ljudima, pa se u slučaju kontakta zaustave bezbedno i trenutno. Osim toga, dostupni su opcioni sigurnosni skeneri koji postavljaju zone bezbednosti za one koji žele da pokreću robota velikom brzinom. Svako ko uđe u ove zone izazvaće kolaborativnog robota da radi sporijom, "sigurnom" brzinom.

Središnja tačka edikativne ćelije CRX je njen kolaborativni robot CRX-10iA sa dosegom od 1.249mm i maksimalnom nosivošću od 10kg. Lak za upotrebu i praktičan, robot je montiran na kolica za brzi transfer između učionica i zahteva samo standardno jednofazno napajanje od 240V.

Ono što je važno, Teach Pendant tablet kompanije FANUC olakšava intuitivno programiranje "drag and drop", omogućavajući korisnicima da kreiraju put robota za nekoliko minuta. Tablet Teach Pendant takođe sadrži potpuno integrisane vodiče kao standard.

FANUC CRX omogućava praktično učenje i razvoj veština programiranja robota

FANUC CRX omogućava praktično učenje i razvoj veština programiranja robota (Foto: Fanuc)

Treba napomenuti da je moguće programirati CRX-10iA koristeći standardnu industrijsku metodu programiranja sa Teach Pendant kodom. Kao rezultat toga, nema ograničenja u tehnici programiranja - studenti koji uđu u industriju i naiđu na industrijskog robota FANUC, programiraće na istom jeziku koji koristi CRX-10iA.

CRX-10iA takođe nudi plug-in softver za podršku instaliranja interfejsa za perifernu opremu. Osim toga, rešenje je u potpunosti spremno za industriju 4.0/IoT i nudi Ethernet portove i podršku za Ethernet softver kao standard.

Podrška razvoju veština

Sadržaj paketa koji nudi FANUC izuzetno je relevantan za savremene fabričke aplikacije i sadrži sve što instruktori zahtevaju da bi pomogli sledećoj generaciji stručnjaka za robotiku da ostvare svoje ambicije u karijeri. Zaista, izdavanje obrazovne ćelije CRX dodatno podržava stalnu posvećenost kompanije FANUC razvoju veština i učenju.

Prošle godine FANUC je proizveo svog 750.000-og robota, pružajući ključni pokazatelj rasta populacije robota i stalne potrebe za novim talentima u industriji. Edukativna ćelija FANUC CRX pruža idealan način za praktično učenje i razvoj veština programiranja robota.

Za više informacija kontaktirajte FANUC na sales@fanuc.rs.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;