IZOLACIJA-468X60-BANNER

TROX na sajmu ISH u Frankfurtu

03.04.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Na vodećem svetskom sajmu klimatizacije, grejanja i obnovljivih izvora energije ISH u Frankfurtu u martu 2023. godine kompanija TROX je predstavila mnoge nove proizvode i sisteme, tako da je TROX-ov štand na ukupno 500m2 bio magnet za posetioce. U daljem tekstu ukratko predstavljamo proizvode i sisteme koji su bii u fokusu ovogodišnje sajamske postavke.

Štand kompanije TROX privukao je brojne posetioce sajma

Štand kompanije TROX privukao je brojne posetioce sajma (Foto: Trox)

Izložena je nova klima komora X-Cube X2 sa svoje 3 serije, kompaktnom konstrukcijom, vrhunskim performansama, sa mogućnošću prilagođavanja automatici i ventilatorima na objektu, uprkos tome što se radi o standardizovanom proizvodu. Tehničku dokumentaciju je moguće preuzeti preko QR koda koji se nalazi na tipskoj pločici proizvoda, a koji je dostupan klijentima registrovanim na myTROX.

Rešenje za upravljanje X-AIRCONTROL se transformište u TROX Ox sistem za upravljanje različitim TROX sistemima. Jednostavna integracija u centralni sistem za nadzor i upravljanje je takođe moguća preko različitih bus sistema. Sistem i njegove komponente omogućavaju intuitivno rukovanje preko smart displeja na dodir ili opciono preko integrisanog internet pretraživača. Osim toga predstavljeni TROX Configurator omogućava centrlizovano projektovanje tehnologije ventilacije i protivpožrne zaštite kroz više nivoa, sve do pojedinačnih prostorija. Čarobnjak u okviru programa je tu da kao virtuelni asisten pomogne u odabiru i projektovanju odgovarajućih komponenti.

Uređaj za regulaciju protoka koji ne koristi merne cevi već se informacije o merenju prenose preko patentirane lamele TVE je dobio i četvrtastu konstrukciju pod nazivom TVE-Q. Posetioci na štandu su mogli da se uvere u preciznost regulacije na izloženim uređaja koji su direktno bili povezani na sistem ventilacije. I kod ovog proizvoda je moguće preko QR koda koji se nalazi na tipskoj pločici proizvoda preuzeti tehničku dokumentaciju i uputstva za ugradnju i rukovanje.

Predstavljena je unapređena konstrukcija kućišta apsolutnih filtera TFC sa novim opcijama zaptivanja, mogućnošću interne i eksterne potavke strujne ploče, dodatnim varijantama konstrukcije.

Interesovanje posetilaca je zaokupljala i nova alatka u okviru DBI (Digital Building Industries), budućnosti digitalnog projektovanja – konfigurator zgrada. Radi se o mogućnosti digitalnog projektovanja u ranim fazama projekta, standardizovanom načinu utvrđivanja energetskih potreba s obzirom na lokaciju i odabira proizvođača, delimičo automatizovanoj izradi digitalnog modela zgrada sa kompletnim mašinskim instalacijama, koji je baziran na proizvođaču. Ciljna grupa ove nove alatke su investitori i projektanti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;