INFONET-468X60-BANNER

TROX na sajmu ISH u Frankfurtu

03.04.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Na vodećem svetskom sajmu klimatizacije, grejanja i obnovljivih izvora energije ISH u Frankfurtu u martu 2023. godine kompanija TROX je predstavila mnoge nove proizvode i sisteme, tako da je TROX-ov štand na ukupno 500m2 bio magnet za posetioce. U daljem tekstu ukratko predstavljamo proizvode i sisteme koji su bii u fokusu ovogodišnje sajamske postavke.

Štand kompanije TROX privukao je brojne posetioce sajma

Štand kompanije TROX privukao je brojne posetioce sajma (Foto: Trox)

Izložena je nova klima komora X-Cube X2 sa svoje 3 serije, kompaktnom konstrukcijom, vrhunskim performansama, sa mogućnošću prilagođavanja automatici i ventilatorima na objektu, uprkos tome što se radi o standardizovanom proizvodu. Tehničku dokumentaciju je moguće preuzeti preko QR koda koji se nalazi na tipskoj pločici proizvoda, a koji je dostupan klijentima registrovanim na myTROX.

Rešenje za upravljanje X-AIRCONTROL se transformište u TROX Ox sistem za upravljanje različitim TROX sistemima. Jednostavna integracija u centralni sistem za nadzor i upravljanje je takođe moguća preko različitih bus sistema. Sistem i njegove komponente omogućavaju intuitivno rukovanje preko smart displeja na dodir ili opciono preko integrisanog internet pretraživača. Osim toga predstavljeni TROX Configurator omogućava centrlizovano projektovanje tehnologije ventilacije i protivpožrne zaštite kroz više nivoa, sve do pojedinačnih prostorija. Čarobnjak u okviru programa je tu da kao virtuelni asisten pomogne u odabiru i projektovanju odgovarajućih komponenti.

Uređaj za regulaciju protoka koji ne koristi merne cevi već se informacije o merenju prenose preko patentirane lamele TVE je dobio i četvrtastu konstrukciju pod nazivom TVE-Q. Posetioci na štandu su mogli da se uvere u preciznost regulacije na izloženim uređaja koji su direktno bili povezani na sistem ventilacije. I kod ovog proizvoda je moguće preko QR koda koji se nalazi na tipskoj pločici proizvoda preuzeti tehničku dokumentaciju i uputstva za ugradnju i rukovanje.

Predstavljena je unapređena konstrukcija kućišta apsolutnih filtera TFC sa novim opcijama zaptivanja, mogućnošću interne i eksterne potavke strujne ploče, dodatnim varijantama konstrukcije.

Interesovanje posetilaca je zaokupljala i nova alatka u okviru DBI (Digital Building Industries), budućnosti digitalnog projektovanja – konfigurator zgrada. Radi se o mogućnosti digitalnog projektovanja u ranim fazama projekta, standardizovanom načinu utvrđivanja energetskih potreba s obzirom na lokaciju i odabira proizvođača, delimičo automatizovanoj izradi digitalnog modela zgrada sa kompletnim mašinskim instalacijama, koji je baziran na proizvođaču. Ciljna grupa ove nove alatke su investitori i projektanti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;