SFSOPLATE-468X60-BANNER

Svečano otvorena konferencija "Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje"

21.03.2023. | Gradjevinarstvo.rs

XIII po redu regionalna naučno-stručna konferencija iz domena građevinarstva i arhitekture "Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje" počela je danas u Hotelu Hills u Sarajevu. Konferenciju je svečano otvorio Adnan Delić, ministar privrede KS. On je istakao da je neophodno da imamo što više ovakvih skupova kako bi privredu učinili konkurentnijom. Naglasio je i važnost interakcije između privatnog i naučnog sektora.

 Adnan Delić, ministar privrede KS

Adnan Delić, ministar privrede KS (Foto: Sfera)

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o, pozdravio je sve prisutne i poželeo dobrodošlicu. Zahvalio se svim učesnicima, kao i sponzorima, izlagačima i govornicima i poželio edukativan i inspirativan rad i druženje.

Prisutnima se obratio i prof. dr Armin Teskeredžić sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kao i prof. dr Nerdina Mehinović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, čiji studenti će takođe posetiti konferenciju. Naglasili su važnost edukacije mladih snaga, a ovakve konferencije im upravo nude sve na jednom mestu.

Pored njih obratili su se i dipl. ing. maš. Miodrag Macanović, ispred Inženjerske komore Crne Gore, kao i Mirsad Jašarsahić, predsednik Privredne komore FBiH.

Nakon uvodnih obraćanja konferencija je nastavljena uz prezentacije. Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake i govornike koji će tokom dva dana prezentovati inovacije i trendove. Pored naučnog dela, konferencija se sastoji i od sajamskog u kome kompanije predstavljaju novitete i inovacije.

Konferencija će ugostiti regionalne stručnjake

Konferencija će ugostiti regionalne stručnjake (Foto: Sfera)

Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju KGH sistemi i oni će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora KGH sistema u građevinarstvu.

Konferencija se održava danas i sutra, a biće govora o KGH sistemima, energetski efikasnim rešenjima za sisteme grejanja, ventilacije i klimatizacije, kao i o obnovljivim izvorima energije. Konferencija se organizuje u saradnji sa Mašinskim fakultetom Sarajevo, Elektrotehničkim fakultetom Tuzla, Privrednom komorom FBiH, Inženjerskom komorom FBiH i Inženjerskom komorom Crne Gore.

Ulaz na konferenciju je besplatan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;