INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Svečano otvorena konferencija "Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje"

21.03.2023. | Gradjevinarstvo.rs

XIII po redu regionalna naučno-stručna konferencija iz domena građevinarstva i arhitekture "Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje" počela je danas u Hotelu Hills u Sarajevu. Konferenciju je svečano otvorio Adnan Delić, ministar privrede KS. On je istakao da je neophodno da imamo što više ovakvih skupova kako bi privredu učinili konkurentnijom. Naglasio je i važnost interakcije između privatnog i naučnog sektora.

 Adnan Delić, ministar privrede KS

Adnan Delić, ministar privrede KS (Foto: Sfera)

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o, pozdravio je sve prisutne i poželeo dobrodošlicu. Zahvalio se svim učesnicima, kao i sponzorima, izlagačima i govornicima i poželio edukativan i inspirativan rad i druženje.

Prisutnima se obratio i prof. dr Armin Teskeredžić sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kao i prof. dr Nerdina Mehinović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, čiji studenti će takođe posetiti konferenciju. Naglasili su važnost edukacije mladih snaga, a ovakve konferencije im upravo nude sve na jednom mestu.

Pored njih obratili su se i dipl. ing. maš. Miodrag Macanović, ispred Inženjerske komore Crne Gore, kao i Mirsad Jašarsahić, predsednik Privredne komore FBiH.

Nakon uvodnih obraćanja konferencija je nastavljena uz prezentacije. Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake i govornike koji će tokom dva dana prezentovati inovacije i trendove. Pored naučnog dela, konferencija se sastoji i od sajamskog u kome kompanije predstavljaju novitete i inovacije.

Konferencija će ugostiti regionalne stručnjake

Konferencija će ugostiti regionalne stručnjake (Foto: Sfera)

Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju KGH sistemi i oni će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora KGH sistema u građevinarstvu.

Konferencija se održava danas i sutra, a biće govora o KGH sistemima, energetski efikasnim rešenjima za sisteme grejanja, ventilacije i klimatizacije, kao i o obnovljivim izvorima energije. Konferencija se organizuje u saradnji sa Mašinskim fakultetom Sarajevo, Elektrotehničkim fakultetom Tuzla, Privrednom komorom FBiH, Inženjerskom komorom FBiH i Inženjerskom komorom Crne Gore.

Ulaz na konferenciju je besplatan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;