INFONET-468X60-BANNER

Najzad će se rasteretiti Pančevački most i Zrenjaninski put: Sledeće godine počinje izgradnja auto-puta

17.02.2023. | Blic

Sledeće godine počeće izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i naglasio da će put biti veoma značajan za žitelje leve obale Dunava koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava, prenosi Blic.

Auto-put - ilustracija

Ilustracija (Foto: Pixabay)

- To će bitno rasteretiti saobraćaj na Zrenjanincu i Pančevačkom mostu - rekao je Vesić u Beogradskoj hronici i obrazložio šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada Vlade.

On je naveo da je brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo završena i zvanično će biti otvorena 31. marta, a do tada će početi i radovi na petlji Jakovo.

Saobraćajnica Surčin - Novi Beograd omogućiće direktan izlazak na auto-put Miloš Veliki i rasteretiti auto-put Beograd - Šid

- Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana Vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa Gazele, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad - rekao je Vesić za RTS.

Naveo je i da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

- Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više ni jedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u grad - izjavio je Vesić.

- Do početka letnje sezone biće završen i novi terminal na aerodromu Nikola Tesla, zahvaljujući kojem će kapacitet aerodroma biti 15 miliona putnika - rekao je on.

Vesić je podsetio da je prošle godine beogradski aerodom prihvatio oko šest miliona putnika, navodi Blic.

- Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo trenutne gužve, a završen je i novi kontrolni toranj, kao i nova umetnuta pista. Upravo kreće rekonstrukcija stare piste izgrađene 60-ih godina - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;