IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi CRX kolaborativni roboti za male i velike proizvođače

01.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Korporacija FANUC, vodeći svetski dobavljač CNC-a, robotike i fabričke automatizacije, predstavila je nove kolaborativne robote CRX-5iA, CRX-20iA/L i CRX-25iA, najnovije dodatke svojoj popularnoj CRX seriji koja uključuje CRX-10iA i CRX-10iA/L kolaborativne robote.

CRX kolaborativni roboti (Foto: Fanuc)

"Vidimo veliku potražnju za kolaborativnim robotima na evropskom tržištu i želimo da ponudimo odgovarajuća rešenja za širok spektar primena. Naši koboti su dizajnirani da podrže svaki tip proizvođača - malih ili velikih - kako bi proširili njihove mogućnosti uz najveću pouzdanost", rekao je Šiniči Tanzava, predsednik i izvršni direktor FANUC Europe Corporation.

Najnoviji CRX koboti dopunjuju FANUC-ovu postojeću liniju CR i CRX kobota koja sada ima ukupno 11 varijacija modela kobota za rukovanje proizvodima od 4 do 35kg. Ovo je najobimnija linija kobota lakih za upotrebu dostupna na tržištu danas.

Predstavljanje novih kobota CRX-5iA, CRX-20iA/L i CRX-25iA, koji obezbeđuju nosivost od 5kg, 20kg i 25kg, kao i maksimalni domet od 994mm, 1418mm i 1889mm, respektivno, prati CRX-10iA i CRX-10iA/L kobot modele. Oba imaju nosivost od 10kg i doseg od 1249mm, odnosno 1418mm. Pet CRX modela u kombinaciji sa FANUC-ovom CR serijom zelenih kobota proširuje FANUC-ovu sposobnost da pomogne većem broju kompanija koje žele da se automatizuju pomoću kobota.

CRX kolaborativni roboti: bezbedni, laki za upotrebu, pouzdani i raznovrsni

FANUC-ova linija CRX kobota je bezbedna, laka za upotrebu, pouzdana i svestrano je rešenje za širok spektar primena, uključujući inspekciju, mašinsko opterećenje/istovar, pakovanje, paletizaciju, brušenje, zavarivanje i još mnogo toga. Stepen zaštite IP67 otporan na prašinu i vodu je standardan za svih pet CRX modela, tako da kupci mogu da ih koriste čak i u teškim okruženjima u fabrici.

Koboti su jednostavni za upotrebu

Koboti su jednostavni za upotrebu (Foto: Fanuc)

CRX koboti mogu detektovati spoljne sile u radnom prostoru, bezbedno se zaustavljajući kada stupe u kontakt sa osobom ili objektom. Ova tehnologija omogućava CRX-u da bezbedno radi sa ljudima bez potrebe za skupim čuvanjem.

Većina kobota ima lagan i kompaktan dizajn - ali FANUC CRX koboti nude mnogo više, uključujući njihovu visoku pogodnost za industrijska okruženja i bez održavanja do osam godina. Pored toga, interaktivno programiranje omogućava korisnicima da određuju tačke koristeći ručno navođenje ili interfejs tableta sa ikonama drag&drop.

CRX se može koristiti sa standardnim napajanjem od 100V/240V, a uključuje i opremu za uštedu energije sa potrošnjom energije od oko 400W (sa nosivosti od 25kg). Serija podržava nekoliko FANUC-ovih naprednih funkcija uključujući iRVision i savršeno odgovara svakoj kompaniji koja želi da postigne veću efikasnost - čak i onima koje tek treba da koriste svog prvog robota.

"FANUC-ova porodica CRX nudi iste inteligentne karakteristike i pouzdanost na koje su naši kupci navikli", rekao je Ralf Volinger, potpredsednik i generalni direktor odeljenja robota FANUC Europe. "Štaviše, njihova mala težina, lako podešavanje i intuitivan rad, čine ga odličnim za korisnike robota koji ga prvi put koriste."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
SSAB-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;