INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Novi CRX kolaborativni roboti za male i velike proizvođače

01.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Korporacija FANUC, vodeći svetski dobavljač CNC-a, robotike i fabričke automatizacije, predstavila je nove kolaborativne robote CRX-5iA, CRX-20iA/L i CRX-25iA, najnovije dodatke svojoj popularnoj CRX seriji koja uključuje CRX-10iA i CRX-10iA/L kolaborativne robote.

CRX kolaborativni roboti (Foto: Fanuc)

"Vidimo veliku potražnju za kolaborativnim robotima na evropskom tržištu i želimo da ponudimo odgovarajuća rešenja za širok spektar primena. Naši koboti su dizajnirani da podrže svaki tip proizvođača - malih ili velikih - kako bi proširili njihove mogućnosti uz najveću pouzdanost", rekao je Šiniči Tanzava, predsednik i izvršni direktor FANUC Europe Corporation.

Najnoviji CRX koboti dopunjuju FANUC-ovu postojeću liniju CR i CRX kobota koja sada ima ukupno 11 varijacija modela kobota za rukovanje proizvodima od 4 do 35kg. Ovo je najobimnija linija kobota lakih za upotrebu dostupna na tržištu danas.

Predstavljanje novih kobota CRX-5iA, CRX-20iA/L i CRX-25iA, koji obezbeđuju nosivost od 5kg, 20kg i 25kg, kao i maksimalni domet od 994mm, 1418mm i 1889mm, respektivno, prati CRX-10iA i CRX-10iA/L kobot modele. Oba imaju nosivost od 10kg i doseg od 1249mm, odnosno 1418mm. Pet CRX modela u kombinaciji sa FANUC-ovom CR serijom zelenih kobota proširuje FANUC-ovu sposobnost da pomogne većem broju kompanija koje žele da se automatizuju pomoću kobota.

CRX kolaborativni roboti: bezbedni, laki za upotrebu, pouzdani i raznovrsni

FANUC-ova linija CRX kobota je bezbedna, laka za upotrebu, pouzdana i svestrano je rešenje za širok spektar primena, uključujući inspekciju, mašinsko opterećenje/istovar, pakovanje, paletizaciju, brušenje, zavarivanje i još mnogo toga. Stepen zaštite IP67 otporan na prašinu i vodu je standardan za svih pet CRX modela, tako da kupci mogu da ih koriste čak i u teškim okruženjima u fabrici.

Koboti su jednostavni za upotrebu

Koboti su jednostavni za upotrebu (Foto: Fanuc)

CRX koboti mogu detektovati spoljne sile u radnom prostoru, bezbedno se zaustavljajući kada stupe u kontakt sa osobom ili objektom. Ova tehnologija omogućava CRX-u da bezbedno radi sa ljudima bez potrebe za skupim čuvanjem.

Većina kobota ima lagan i kompaktan dizajn - ali FANUC CRX koboti nude mnogo više, uključujući njihovu visoku pogodnost za industrijska okruženja i bez održavanja do osam godina. Pored toga, interaktivno programiranje omogućava korisnicima da određuju tačke koristeći ručno navođenje ili interfejs tableta sa ikonama drag&drop.

CRX se može koristiti sa standardnim napajanjem od 100V/240V, a uključuje i opremu za uštedu energije sa potrošnjom energije od oko 400W (sa nosivosti od 25kg). Serija podržava nekoliko FANUC-ovih naprednih funkcija uključujući iRVision i savršeno odgovara svakoj kompaniji koja želi da postigne veću efikasnost - čak i onima koje tek treba da koriste svog prvog robota.

"FANUC-ova porodica CRX nudi iste inteligentne karakteristike i pouzdanost na koje su naši kupci navikli", rekao je Ralf Volinger, potpredsednik i generalni direktor odeljenja robota FANUC Europe. "Štaviše, njihova mala težina, lako podešavanje i intuitivan rad, čine ga odličnim za korisnike robota koji ga prvi put koriste."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;