SFSOPLATE-468X60-BANNER

U Sarajevu svečano otvorena konferencija ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu''

04.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Danas je svečano otvorena konferencija ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' i trajaće dva dana. Čast da je otvori pripala je ministru privrede kantona Sarajevo Adnanu Deliću koji je u svome govoru istakao važnost održavanja ovakvih događaja za BiH, ali i celu regiju. Pozdravio je goste, poželeo im produktivan i uspešan rad i boravak u Sarajevu.

Konferencija ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu''

Konferencija ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' (Foto: Sfera)

"Zadovoljstvo mi je što imam priliku da otvorim ovu konferenciju. Neophodno je da imamo što više ovakvih skupova kako bismo učinili našu privredu konkurentnijom. Veoma mi je drago što ova konferencija ima interakciju između privatnog i naučnog sektora", kazao je ministar Delić.

U uvodnom delu, prisutnima se obratio i izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. Nedžad Memić, zahvalivši se na velikom odzivu, ističući da su Sferine konferencije iz domena građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regiji kao mesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmene iskustava i znanja, te kao takve važe za respektabilan događaj, što potvrđuju posetioci iz cele regije.

"Izuzetno mi je drago što vas mogu pozdraviti u ime organizatora i poželjeti vam dobrodošlicu na XII po redu naučno stručnu konferenciju "Sfera 2022". Imat ćemo priliku zaista uživati u kvalitetnim predavanjima. Zahvaljujem se svim našim sponzorima, izlagačima i učesnicima ovogodišnje konferencije", poručio je Memić.

izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. Nedžad Memić

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. (Foto: Sfera)

Ispred sektora za energetiku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obratila se Minela Pita, koja je održala i kratko uvodno predavanje vezano za energetsku efikasnost, temu koja će se o obrađivati na konferenciji.

Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBIH rekao je da je izuzetno ponosan što je Sfera kao kompanija prepoznala Privrednu komoru FBiH da uvek bude uključena u ovaj rad. Istakao je da je i ovogodišnja konferencija vrlo značajna za segment građevinarstva i da su kompanije čiji će predstavnici govoriti i predstavljati se na ovogodišnjoj konferenciji generator inovativnih rešenja.

Tihomir Anđelić, rukovodilac odeljenja za standardizaciju iz oblasti ISO/CEN, ispred Instituta za standardizaciju BiH u svom obraćanju istakao je da su ovakvi skupovi itetako važni za BiH, ali i za celu regiju s naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje će se obrađivati tokom dvodnevnog događaja.

Teme koje će se predstaviti su: propisi i legislative, energetska efikasnost, arhitektonski trendovi i savremeni objekti, otvori u arhitekturi, BIM u arhitekturi otvora, iskustva i praktični saveti.

Posebnu pažnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja će se održati drugog dana, a u koju će se uključiti svi učesnici konferencije.

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;