PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Koliko je prajmer važan kod postavke parketa?

22.08.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Pre ugradnje parketa neophodno je da ispunite nekoliko uslova kako biste imali kvalitetan drveni pod. Nakon sušenja košuljice veoma je važno očistiti košuljicu, usisati i tek onda nanositi prajmer koji vezuje preostale čestice prašine i omogućava bolje prijanjanje lepka za podlogu i parket.

Nanošenje prajmera

Nanošenje prajmera (Foto: Tritonex)

Priprema podloge

PARFIX PU PRIMER na bazi izocijanata se koristi kao podloga za poboljšanje adhezije na povšinama kao što su beton, malter, drvo, ali i za sisteme sa podnim grejanjem. Nanosi se na čvrste podloge bez konstruktivnih nedostataka, trajno suve i očišćene od finih čestica prašine i drugih supstanci. Površina mora biti čista, čvrsta, suva, otporna na pritisak, očišćena od prašine i nečistoća.

Vlaga podloge kod polaganja parketa ne sme biti veća od 2% dok uz primenu PARFIX PU PRIMER-a površina može sadržati do 3,5% vlage. Koristi se u sistemu sa završnim lepkom za parket PARFIX PU71, PARFIX PU101 PROJECT PRODUCT, PARFIX EPU91.

Kako se nanosi?

PARFIX PU PRIMER se nanosi valjkom sa kratkom dlakom ili finom četkom. Kod jako upijajućih površina, prajmer treba nanositi u 2 sloja.

Drugi sloj naneti na prethodno osušen prvi sloj prajmera – nakon 2 do 3 sata. Ukoliko se nanosi kao impregnacija, PARFIX PU PRIMER nanositi do potpunog zasićenja podloge. Pri optimalnim uslovima PARFIX PU lepak se može naneti nakon 4-5h od nanošenja PARFIX PU PRIMER-a.

Kvalitetni lepak i prajmer su stavke gde nema mesta za rizikovanje a samim tim ni uštedu. Stoga preporučujemo PARFIX liniju lepkova za parket i prajmera.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;