PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Internacionalni forum budućnosti 2022: GEALAN hibridni događaj pokazuje tržište prozora budućnosti

21.06.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Dva dana događaja sa ukupno dvanaest specijalističkih predavanja na deset jezika - organizovanih za GEALAN partnere iz cele Evrope, koji su mogli da se informišu na licu mesta ili da se priključe virtuelno: Internacionalni forum budućnosti 2022, održan po prvi put u hibridnom formatu, imao je inovativne proizvode, trendove i digitalna rešenja za industriju prozora. Više od 700 učesnika je bilo tamo - bilo onlajn ili uživo na glavnoj lokaciji GEALAN-a u Oberkotzauu.

Na forumu je bilo više od 700 učesnika

Na forumu je bilo više od 700 učesnika (Foto: Gealan)

Oba dana manifestacije predsednik GEALAN-a Ivica Maurović je lično pozdravio međunarodnu publiku govorom: "Iako su izložbene hale ostale prazne u teškim vremenima pandemije korone, razvoj događaja u GEALAN-u bio je sve samo ne pauza. Radujemo se što ćemo vam u narednih nekoliko sati ponuditi uvid u budućnost industrije prozora - sa trenutnim trendovima i našim najnovijim rešenjima i razvojem proizvoda."

Veći deo prvog dana događaja bio je posvećen "Proizvodima i tehnologijama". Kako bi stručnoj publici pružili realne utiske na licu mesta, šatori za događaje opremljeni su detaljnim eksponatima svih proizvodnih i sistemskih rešenja.

Po prvi put je predstavljen GEALAN-KONTUR®, novorazvijeni sistem premijum dizajna sa aluminijumskom opcijom. Pored toga, najavljeno je da će GEALAN uskoro ponuditi prag na nivou poda za izgradnju bez prepreka sa GEALAN-COMFORT®.

Na drugim specijalističkim predavanjima u ovom bloku gosti su mogli ne samo da saznaju više o GEALAN inovacijama, već i o specifičnostima i daljem razvoju proverenih sistema i tehnologija: Predavanje "GEALAN-acrylcolor®: PMMA površina postavlja nove akcente" - predstavljene tri nove trend boje. Prezentacija novih STV® metoda suvog i mokrog vezivanja pokazala je da se uobičajeni procesi uvek mogu prilagoditi novim okolnostima i dalje poboljšati.

GEALAN-LINEAR®, svestrani dizajn u segmentu od 74mm, i GEALAN-KUBUS®, prvoklasni sistem sa više stakla, nastavili su da se fokusiraju na optički moderne, linearne i u isto vreme PVC sisteme profila visokih performansi.

Predstavljen je GEALAN-KUBUS®, prvoklasni sistem sa više stakla

Predstavljen je GEALAN-KUBUS®, prvoklasni sistem sa više stakla (Foto: Gealan)

Drugi dan Internacionalnog foruma budućnosti bio je posvećen megatemama održivosti i digitalizacije. Dr. Mišel Sifert, šef odeljenja za istraživanje i razvoj u GEALAN-u, objasnila je da GEALAN ne štedi samo CO2 već i vrednu energiju korišćenjem reciklaže, sopstvenih postrojenja za reciklažu, efikasnije mašinerije i poboljšanih transportnih i logističkih procesa.

Pametni proizvodi za ventilaciju i automatizaciju prozora ne samo da pružaju maksimalnu energetsku efikasnost, već predstavljaju udobnost i zdravu klimu u zatvorenom prostoru. Na bini Internacionalnog foruma budućnosti demonstriran je rad aktivnog ventilacionog sistema GEALAN-CAIRE® smart, čiji senzori automatski proveravaju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru uključujući dodatnu opciju praktične pametne kućne veze.

Prezentacija GEALAN-ovih digitalnih usluga duž celog lanca vrednosti je konačno zaokružila hibridni događaj: kao što je impresivno predstavljeno, GEALAN može pokriti ceo proces od skiciranja prozora do održavanja ugrađenih elemenata uz najnoviju digitalnu pratnju i olakšati rešenja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;