13 etaža za 135 dana - Delta House, Beograd

29.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Delta House je nova upravna zgrada i sedište kompanije Delta Holding. Nalazi se u bloku 19 na Novom Beogradu sa bruto površinom od 22.500m² koja je podeljena na 13 etaža, od čega su dve podzemne sa 188 parking mesta. Radi se o građevinskom projektu A klase, sertifikovanom prema LEED standardu, što je garancija primene najviših ekoloških standarda u domenu gradnje i održavanja.

delta house

Delta house

Uzimajući u obzir površinu od 22.500m² budućeg objekta, potrebu za velikom količinom raspoložive opreme, rok za završetak gradnje od 135 dana kao i činjenicu da je neophodno obezbediti napredne sisteme koji omogućavaju brži rad, kompanija PERI se nametnula kao logičan izbor pri odabiru partnera.

delta house

Peri sistemi oplate

Za bezbedno i ekonomično izvođenje radova prilikom izgradnje višespratnice izrađeni su detaljni planovi i obezbeđen neophodan materijal na jednom mestu. Time je omogućena optimalna međusobna usklađenost sistema oplata i skela. Poseban izazov u realizaciji ovog objekta bio je betoniranje konzolne ploče na sedmoj etaži. Za realizaciju ovog zahtevnog elementa konstrukcije, na visini od 30m, urađen je poseban statički proračun, budući da je PERI UP Flex sistem tipski atestiran za visinu od 22m. Primenom ovog sistema izrada konzolne ploče završena je za 35 dana, uključujući montažu, betoniranje i demontažu nosive skele.

Kada se govori o kratkim rokovima gradnje SKYDECK predstavlja nezaobilazan sistem oplate čijom se upotrebom značajno ubrzava i olakšava proces gradnje međuspratnih konstrukcija. Za izradu zidova korišćena je TRIO ramovska oplata, dok je za oplatu stubova korišćena TRS stubna oplata kao dopuna TRIO sistema. Kao pouzdana zaštita na slobodnim ivicama ploče korišćene su brzomontažne PROKIT rešetkaste ograde, koje se mogu kombinovati sa različitim PERI sistemima oplata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...