Poziv firmama za zamenu stolarije i izradu fasada na opštini Palilula

12.10.2021. | Beoinfo

Grad Beograd raspisao je javni poziv za učešće privrednih subjekata koji će obavljati radove na zameni stolarije i fasada u domaćinstvima na teritoriji opštine Palilula.

Zamena stolarije

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Po rečima gradonačelnika Zorana Radojičića budžet za sufinansiranje mera energetske sanacije domaćinstava građana Palilule je 20 miliona dinara, dok će vlasnicima stambenih objekata polovina troškova ukupnih radova biti pokrivena iz gradskog i republičkog budžeta.

Istakao je i da će nakon izbora izvođača, javni poziv za zainteresovane građane Palilule biti objavljen u novembru.

- Da bi privredni subjekti odnosno kompanije koje se bave ugradnjom prozora, vrata i drugih elemenata termičke izolacije mogli da se prijave na ovaj javni poziv, u obavezi su da prethodno ispune nekoliko uslova. Neophodno je da su privredni subjekti upisani u APR registar najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da imaju ateste za materijale i proizvode - naglasio je gradonačelnik a prenosi Beoinfo.

Kriterijum za rangiranje privrednih subjekata je cena materijala i ugradnje za posao za koji konkurišu, a, kako je rečeno, jedan od uslova je i rok važenja cene.

- Sredstva koja su obezbedili Grad i Republika ne uplaćuju se sugrađanima, već direktno izvođačima radova koji će proći na ovom javnom pozivu. Novac će na računima firmi biti tek pošto komisija utvrdi da je posao realizovan, a korisnik bespovratnih sredstava, u ovom slučaju sa Palilule, izmiri polovinu svog dela duga. Od 17 beogradskih opština, Palilula je izabrana kao pilot-projekat, jer je nakon izvršene analize utvrđeno da je najugroženija kada je reč o potrebi za energetskom sanacijom - naglašava Radojičić.

Najavljena su i veća sredstva za narednu godinu kako bi se u saradnji sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku građanima i u ostalim beogradskim opštinama omogućilo da izvrše energetsku sanaciju na svojim objektima.

Rok za prijavu privrednih subjekata na javni poziv je 22. oktobar. 

Više informacija svi zainteresovani mogu naći i na sajtu Grada Beograda.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...