INFONET-468X60-BANNER

30 uspešnih godina Kerrocka

01.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Kerrock je novi moderan kompozitni materijal koji se, zbog svojih mnogostrukih prednosti, sve više koristi u opremanju enterijera i eksterijera. Idealan je za izradu radnih površina u kuhinjama, kupatilima, javnim objektima i medicinskim ustanovama. Kerrock je prijatan na dodir, otporan na hemikalije i atmosferske uticaje i veoma lako se održava. Materijal je antibakteriski, gladak, neporozan, homogen i samogasiv. Spaja se molekularno s lepkom u boji materijala i na taj način se postiže gotovo nevidljiv spoj. Uz godine razvoja i usavršavanja postao je prvi izbor arhitekata, dizajnera i neimara.

U periodu između 1991. i 1999. godine rođen je Kerrock. Materijal sličan mermeru ili granitu, neporozan i topao. Obrađuje se poput drveta, ima svojstva kamena, a može se seći, brusiti, polirati, lepiti. Radi se o materijalu homogene strukture, pa se lako uklanjaju potencijalna oštećenja, poput ogrebotina i nagoruća. Sve je počelo se proizvodnjom šankova za pabove. Prvi pult izrađen je i postavljen u spa centru Dolenjske Toplice. Tada su se moglo čuti: Gde god da odem, vidim Kerrock! Zbog brzog uspona razvijena je nova proizvodna linija u Metlici.

Konačno je Kerrok dobio novu dimenziju u primeni i sem primene za unutrašnje opremanje počinje da se upotrebljava i za fasadne elemente. Fasade su se dobro pokazale jer zimi sprečavju gubitak toplote, a leti održavaju optimalne klimatske promene unutar prostora.

Kerrock - 30 godina uspeha

Od 2000. do 2010. su bila očekivanja da se proizvodnja udvostruči tokom sledećih pet godina. Otvorila su se nova tržišta u SAD-u. Procene da će Kerrock osvojiti tržište građevinarstva su se pokazale ispravnim. Unapređena verzija Kerrock-a, sa antibakterijskim svojstvima, su samo ubrzale ekspanziju njegove primene u građevinarstvu i proširile njegovu primenu u medicini.

Osnovana je inženjerska kompanija, Kolpa - invest d.o.o. u Sloveniji, čiji je cilj bio - proširiti ponudu na celokupno opremanje objekata. Sprovedena su velika ulaganja u samu proizvodnju nameštaja po meri za potrebe uslužnog inžinjeringa za hotele i bolnice. Počelo se sa novom tehnologijom hladne polimerizacije i tako povećao kapacitet čak do tri puta. Nova tehnologija omogućila je stvaranje novih efekata u boji i prilagođenih dimenzija.

Period nakon tog, od 2011. do 2020. želja za približavanjem domaćem okruženju i jačanjem partnerstva širom Europe dovela je do odluke o osnivanju Kerrock Deutschland GMBH. Otvoreno je skladište u srcu Evrope i tako omogućena nesmetana prodaja u celoj Europi.

- Nakon 30 godina uspeha, radeći na usavršavanju proizvodnje i performansi samog proizvoda, kao i na obrazovanju i stručnom usavršavanju kadrova, imamo 20 puta više zaposlenih i zastupljeni smo na više od 40 zemalja u svetu. Izazovi konkurencije takođe nam nisu strani, ali prativši razvoj nauke, tehnike i tehnologije ne dozvoljavamo sebi da stojimo u mestu, već se permanentno razvijamo i širimo. Obezbedili smo stabilan rast i razvoj, a uz ogromno iskustvo stečeno na raznim projektima i izvedenim objektima, na svim tržištima na kojima smo zastupljeni, sa pravom možemo reći da smo jedan od vodećih brendova. Šta god da zamilite, mi ostvarujemo! - poručuju iz ove kompanije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;