INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

30 uspešnih godina Kerrocka

01.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Kerrock je novi moderan kompozitni materijal koji se, zbog svojih mnogostrukih prednosti, sve više koristi u opremanju enterijera i eksterijera. Idealan je za izradu radnih površina u kuhinjama, kupatilima, javnim objektima i medicinskim ustanovama. Kerrock je prijatan na dodir, otporan na hemikalije i atmosferske uticaje i veoma lako se održava. Materijal je antibakteriski, gladak, neporozan, homogen i samogasiv. Spaja se molekularno s lepkom u boji materijala i na taj način se postiže gotovo nevidljiv spoj. Uz godine razvoja i usavršavanja postao je prvi izbor arhitekata, dizajnera i neimara.

U periodu između 1991. i 1999. godine rođen je Kerrock. Materijal sličan mermeru ili granitu, neporozan i topao. Obrađuje se poput drveta, ima svojstva kamena, a može se seći, brusiti, polirati, lepiti. Radi se o materijalu homogene strukture, pa se lako uklanjaju potencijalna oštećenja, poput ogrebotina i nagoruća. Sve je počelo se proizvodnjom šankova za pabove. Prvi pult izrađen je i postavljen u spa centru Dolenjske Toplice. Tada su se moglo čuti: Gde god da odem, vidim Kerrock! Zbog brzog uspona razvijena je nova proizvodna linija u Metlici.

Konačno je Kerrok dobio novu dimenziju u primeni i sem primene za unutrašnje opremanje počinje da se upotrebljava i za fasadne elemente. Fasade su se dobro pokazale jer zimi sprečavju gubitak toplote, a leti održavaju optimalne klimatske promene unutar prostora.

Kerrock - 30 godina uspeha

Od 2000. do 2010. su bila očekivanja da se proizvodnja udvostruči tokom sledećih pet godina. Otvorila su se nova tržišta u SAD-u. Procene da će Kerrock osvojiti tržište građevinarstva su se pokazale ispravnim. Unapređena verzija Kerrock-a, sa antibakterijskim svojstvima, su samo ubrzale ekspanziju njegove primene u građevinarstvu i proširile njegovu primenu u medicini.

Osnovana je inženjerska kompanija, Kolpa - invest d.o.o. u Sloveniji, čiji je cilj bio - proširiti ponudu na celokupno opremanje objekata. Sprovedena su velika ulaganja u samu proizvodnju nameštaja po meri za potrebe uslužnog inžinjeringa za hotele i bolnice. Počelo se sa novom tehnologijom hladne polimerizacije i tako povećao kapacitet čak do tri puta. Nova tehnologija omogućila je stvaranje novih efekata u boji i prilagođenih dimenzija.

Period nakon tog, od 2011. do 2020. želja za približavanjem domaćem okruženju i jačanjem partnerstva širom Europe dovela je do odluke o osnivanju Kerrock Deutschland GMBH. Otvoreno je skladište u srcu Evrope i tako omogućena nesmetana prodaja u celoj Europi.

- Nakon 30 godina uspeha, radeći na usavršavanju proizvodnje i performansi samog proizvoda, kao i na obrazovanju i stručnom usavršavanju kadrova, imamo 20 puta više zaposlenih i zastupljeni smo na više od 40 zemalja u svetu. Izazovi konkurencije takođe nam nisu strani, ali prativši razvoj nauke, tehnike i tehnologije ne dozvoljavamo sebi da stojimo u mestu, već se permanentno razvijamo i širimo. Obezbedili smo stabilan rast i razvoj, a uz ogromno iskustvo stečeno na raznim projektima i izvedenim objektima, na svim tržištima na kojima smo zastupljeni, sa pravom možemo reći da smo jedan od vodećih brendova. Šta god da zamilite, mi ostvarujemo! - poručuju iz ove kompanije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;