INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kako sprečiti smrzavanje tečnosti unutar cevi?

28.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Grejni kablovi su jednostavno, efikasno i jeftino rešenje za sprečavanje smrzavanja tečnosti unutar cevi, sprečavanje smrzavanja tečnosti unutar rezervoara i posuda, održavanje temperature fluida unutar cevi radi lakšeg transporta i dalje eksploatacije (mazut, mineralna ulja, jestiva ulja, ekstrakt lecitina itd) i održavanje temperature unutar cevi za tečnosti i gasove koji zahtevaju više temperature od radnih zbog procesa u proizvodnji.

Zaštita cevi i rezervoara od zamrzavanja

Zaštita cevi i rezervoara od zamrzavanja

Potreba za zaštitom od zamrzavanja najčešće se javlja kod vodovodnih i sanitarnih cevi, hidrantskih mreža i mokrih sprinklerskih sistema za zaštitu od požara, dok se potreba za održavanjem temperature najčešće javlja u industrijskim procesima i proizvodnji. U ove svrhe se mogu koristiti grejni kablovi konstantne snage ili samoregulišući grejni kablovi u zavisnosti od potrebne instalisane snage i kompleksnosti montaže.

Samoregulišući grejni kablovi imaju tu prednost da se mogu seći na licu mesta na potrebnu dužinu i račvati po potrebi. Uz odgovarajući montažni pribor i konektore, montaža se može značajno ubrzati i pojednostaviti.

Važan element svakog sistema za zaštitu cevi od zamrzavanja ili održavanje temperature jeste termoregulaciona oprema, koju uglavnom čine senzori i termostati.

Enerset d.o.o. u ponudi ima grejne kablove renomiranih svetskih proizvođača Nexans (Norveška), Technitrace (Francuska) i termoregulacionu opremu danskog proizvođača OJ Electronics. Za ove sisteme nudi i ostalu prateću elektro opremu, kao i kompletno ožičene komandne ormane izrađene namenski za svaki pojedinačni projekat.

Razvodni orman - zaštita od zamrzavanja

Razvodni orman - zaštita od zamrzavanja

Projektovanje sistema, adekvatan odabir grejnih kablova i termoregulacione opreme, prvi su koraci ka efikasnom i ekonomičnom sistemu za zaštitu od zamrzavanja ili prateće grejanje cevi. Pravilna montaža garantuje dugovečnost i pravilan rad.

Grejne kablove, razvodne kutije, konektore i svu potrebnu termoregulacionu opremu, kao i više o samim sistemima i njhovoj montaži, možete pogledati ovde.

Osim proizvoda vrhunskog kvaliteta Enerset nudi i usluge montaže i projektovanja, kao i svu potrebnu tehničku podršku ukoliko se odlučite da sami izvršite ugradnju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;