INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

22.12.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Energetska efikasnost i ekološki problemi sve više zaokupljaju pažnju svih nas. Sagorevanje čvrstih i fosilnih goriva predstavlja jedan od najvećih izvora zagađenja. Pored toga, nekontrolisana eksploatacija ovih resursa uzrokuje dodatne ekološke probleme. Prelaskom na čistija i energetski efikasnija rešenja, ne samo da smanjujemo negativan uticaj na životnu sredinu, već i negatian uticaj na kućni budžet.

Električno podno grejanje osim što pruža najveći nivo komfora i ne zagađuje životnu sredinu, smanjuje i potrošnju energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Zahvaljujući principu na kom radi, toplota se stvara tamo gde je i potrebna, u samom podu, tako da ne postoje gubici prilikom njenog transporta. Osim toga, instalacijom grejnih kablova i/ili grejnih mreža eliminiše se potreba za tehničkim prostorijama, kotlovima, pumpama i drugom opremom... Takođe, za razliku od drugih sistema, električno podno grejanje ne zahteva nikakav servis niti održavanje u višedecenijskom periodu eksploatacije.

Velika površina poda, zagrejana na nisku temperaturu, obezbeđuje ravnomernu i prijatnu raspodelu temperature u celom prostoru. Zahvaljujući tome u prostorijama sa podnim grejanjem, imaćete isti osećaj komfora sa temperaturom vazduha koja je niža oko 2°C u odnosu na druge grejne sisteme, pa ćete uštedeti do 20% energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Upotrebom termostata sa mogućnošću programiranja ili daljinske kontrole, osim što se podiže nivo komfora prilikom upravljanja grejnim sistemom, štedi se energija i smanjuje račun za grejanje. U vreme kada se ne boravi u grejanom prostoru (bilo da je to dom i različite prostorije u njemu, poslovni ili drugi prostor), sistem će održavati temperaturu poda na nižoj temperaturi i aktiviraće se neposredno pred dolazak kako bi se imala željena temperatura.    

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;