Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

22.12.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Energetska efikasnost i ekološki problemi sve više zaokupljaju pažnju svih nas. Sagorevanje čvrstih i fosilnih goriva predstavlja jedan od najvećih izvora zagađenja. Pored toga, nekontrolisana eksploatacija ovih resursa uzrokuje dodatne ekološke probleme. Prelaskom na čistija i energetski efikasnija rešenja, ne samo da smanjujemo negativan uticaj na životnu sredinu, već i negatian uticaj na kućni budžet.

Električno podno grejanje osim što pruža najveći nivo komfora i ne zagađuje životnu sredinu, smanjuje i potrošnju energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Zahvaljujući principu na kom radi, toplota se stvara tamo gde je i potrebna, u samom podu, tako da ne postoje gubici prilikom njenog transporta. Osim toga, instalacijom grejnih kablova i/ili grejnih mreža eliminiše se potreba za tehničkim prostorijama, kotlovima, pumpama i drugom opremom... Takođe, za razliku od drugih sistema, električno podno grejanje ne zahteva nikakav servis niti održavanje u višedecenijskom periodu eksploatacije.

Velika površina poda, zagrejana na nisku temperaturu, obezbeđuje ravnomernu i prijatnu raspodelu temperature u celom prostoru. Zahvaljujući tome u prostorijama sa podnim grejanjem, imaćete isti osećaj komfora sa temperaturom vazduha koja je niža oko 2°C u odnosu na druge grejne sisteme, pa ćete uštedeti do 20% energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Upotrebom termostata sa mogućnošću programiranja ili daljinske kontrole, osim što se podiže nivo komfora prilikom upravljanja grejnim sistemom, štedi se energija i smanjuje račun za grejanje. U vreme kada se ne boravi u grejanom prostoru (bilo da je to dom i različite prostorije u njemu, poslovni ili drugi prostor), sistem će održavati temperaturu poda na nižoj temperaturi i aktiviraće se neposredno pred dolazak kako bi se imala željena temperatura.    

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...