IZOLACIJA-468X60-BANNER

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

22.12.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Energetska efikasnost i ekološki problemi sve više zaokupljaju pažnju svih nas. Sagorevanje čvrstih i fosilnih goriva predstavlja jedan od najvećih izvora zagađenja. Pored toga, nekontrolisana eksploatacija ovih resursa uzrokuje dodatne ekološke probleme. Prelaskom na čistija i energetski efikasnija rešenja, ne samo da smanjujemo negativan uticaj na životnu sredinu, već i negatian uticaj na kućni budžet.

Električno podno grejanje osim što pruža najveći nivo komfora i ne zagađuje životnu sredinu, smanjuje i potrošnju energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Zahvaljujući principu na kom radi, toplota se stvara tamo gde je i potrebna, u samom podu, tako da ne postoje gubici prilikom njenog transporta. Osim toga, instalacijom grejnih kablova i/ili grejnih mreža eliminiše se potreba za tehničkim prostorijama, kotlovima, pumpama i drugom opremom... Takođe, za razliku od drugih sistema, električno podno grejanje ne zahteva nikakav servis niti održavanje u višedecenijskom periodu eksploatacije.

Velika površina poda, zagrejana na nisku temperaturu, obezbeđuje ravnomernu i prijatnu raspodelu temperature u celom prostoru. Zahvaljujući tome u prostorijama sa podnim grejanjem, imaćete isti osećaj komfora sa temperaturom vazduha koja je niža oko 2°C u odnosu na druge grejne sisteme, pa ćete uštedeti do 20% energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Upotrebom termostata sa mogućnošću programiranja ili daljinske kontrole, osim što se podiže nivo komfora prilikom upravljanja grejnim sistemom, štedi se energija i smanjuje račun za grejanje. U vreme kada se ne boravi u grejanom prostoru (bilo da je to dom i različite prostorije u njemu, poslovni ili drugi prostor), sistem će održavati temperaturu poda na nižoj temperaturi i aktiviraće se neposredno pred dolazak kako bi se imala željena temperatura.    

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!