INFONET-468X60-BANNER

Šaht zabetoniran, a na njemu bespravno izgrađen objekat

16.04.2020. | Novosti

Suve slavine i slab pritisak u vodosnabdevanju zadesio je stanovnike gročanskog naselja Kaluđerica. Bez vode bili su žitelji gornjeg dela naselja, tačnije ulice oko Smederevskog puta, dok su meštani koji žive u centru naselja imali slab pritisak prethodnih dana. Problem je nastao zbog pucanja cevi u Ulici kralja Petra, a kvar nije mogao lako da se otkloni, jer je iznad šahta u kojem je pukla cev sagrađen nelegalni objekat. Otvor za vodu je bio potpuno zabetoniran, a nadležni su prvo morali da probiju asfalt kako bi došli do cevi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Neko je bespravni objekat postavio na šaht koji je važan za snabdevanje vodom građana - istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Ovaj problem je uspešno rešen, ali nažalost, ovakvih slučajeva, posebno u prigradskim naseljima, ima na stotine.

Radnici JKP Beogradski vodovod i kanalizacija uspeli su da prokopaju put do šahta i dođu do cevi koja je pukla. Kvar je uspešno saniran, a stanovnicima Kaluđerice uspostavljeno normalno snabdevanje vodom. Takođe i nadležni iz JKP Vodovod i kanalizacija Grocke koja održava deo vodovodne mreže u jednom delu ove opštine morali su da uvedu prvi stepen planske restrikcije vode zbog nenamenske potrošnje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;