INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Šaht zabetoniran, a na njemu bespravno izgrađen objekat

16.04.2020. | Novosti

Suve slavine i slab pritisak u vodosnabdevanju zadesio je stanovnike gročanskog naselja Kaluđerica. Bez vode bili su žitelji gornjeg dela naselja, tačnije ulice oko Smederevskog puta, dok su meštani koji žive u centru naselja imali slab pritisak prethodnih dana. Problem je nastao zbog pucanja cevi u Ulici kralja Petra, a kvar nije mogao lako da se otkloni, jer je iznad šahta u kojem je pukla cev sagrađen nelegalni objekat. Otvor za vodu je bio potpuno zabetoniran, a nadležni su prvo morali da probiju asfalt kako bi došli do cevi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Neko je bespravni objekat postavio na šaht koji je važan za snabdevanje vodom građana - istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Ovaj problem je uspešno rešen, ali nažalost, ovakvih slučajeva, posebno u prigradskim naseljima, ima na stotine.

Radnici JKP Beogradski vodovod i kanalizacija uspeli su da prokopaju put do šahta i dođu do cevi koja je pukla. Kvar je uspešno saniran, a stanovnicima Kaluđerice uspostavljeno normalno snabdevanje vodom. Takođe i nadležni iz JKP Vodovod i kanalizacija Grocke koja održava deo vodovodne mreže u jednom delu ove opštine morali su da uvedu prvi stepen planske restrikcije vode zbog nenamenske potrošnje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;