INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uspešno završena konferencija "Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu"

06.03.2020. | Gradjevinarstvo.rs

IX Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2020:Otvori u građevinarstvu'' uspešno je završena u Sarajevu. Okupila je veliki broj posetilaca u toku dva dana trajanja događaja. Gosti su imali priliku da uživaju u predavanjima regionalnih stručnjaka, pa je je na jednom mestu komunicirala struka i nauka, iznosila stavove, mišljenja, što je otvorilo mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne saradnje.

Uspešno završena konferencija

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dela bio je i da se učesnicima osigura kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslova. Naučno-stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u celoj regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.

Konferencija je trajala dva dana, pa je pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana održana i panel diskusija gde se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

Uspešno završena konferencija

Sponzori i partneri konferencije bili su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, te su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzori kompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, kao i kompanija Emerus. Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, LLumar BH, kao i kompanija Delux.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., koja je ove godine Konferenciju realizovala u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu. Konferencija se održala 03. i 04. marta 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Zaključci koji su doneti biće poslati vladinim institucijama na razmatranje, pa će isti biti početak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadrova i struke.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;