INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

12.02.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Dana 11.02.2020. godine održana je Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom "Razvoj budućnosti" u hotelu Metropol Palace.

Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture je poprimila regionalni karakter i među učesnicima bili su govornici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Grčke, Turske i Izraela. Na konferenciji se obratito veliki broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora među kojima su Maayan Ben Tura, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji; Aleksandar Kemiveš, savetnik Predsednika Privredne komore Srbije; Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda; Marko Stojčić, arhitekta Grada Beograda, Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan; Žužana Hargitai, EBRD direktor za Zapadni Balkan; Stylianos Tsoktouridis, generalni direktor kompanije Alumil Yu Industry A.D; Cem Sirin, član odbora kompanije Cem Botanik Montenegro; Slavko Carić, CEO Erste Banke Srbija; Milica Mitrović, pomoćnik direktora za upravljanje imovinom kompanije Poseidon Group; Miloš Babić, finansijski direktor kompanije Novaston Asset Management; Nenad Stanković, partner u advokatskoj kancelariji Stankovic & Partneri; Boro Vujović, potpredsednik udruženja poslovanja nekretninama pri HGK i direktor Opereta Nekretnina iz Hrvatske; Leila Calić, osnivač i generalni direktor kompanije Resido Montenegro iz Crne Gore; Filip Vučagić, partner u kompaniji Colliers International iz Hrvatske; Predrag Tešić, organizator BLIRE sajma u Banja Luci i dr.

Održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

Generalni direktor TGI Grupe Simeon Tsomokos izjavio je na konferenciji da će razvoj građevinskog sektora u našoj zemlji uticati na ukupan ekonomski i društveni razvoj Srbije. Tsomokos je, na otvaranju Pete srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture, kazao da su u Srbiji mnogi projekti implementirani i još se izvode, ali najviše u Beogradu, te izrazio želju da više takvih projekata bude u južnoj Srbiji. Zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji, Majan Ben Tur, na konferenciji je kazala da ukupne izraelske investicije u Srbiji od 2000. do danas iznose nešto više od dve milijarde dolara. Ben Tur je podvukla da su izraelske kompanije među najvećim investitorima u Srbiji i da važe za "pouzdan brend". Ističe da je količina izrealskih investicija značajno porasla 2019. godine i da se odvijaju na tri načina izgradnju šoping centara, rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih. Prema njenim rečima, građevinski sektor je bitan u Izraelu i doprinosi 60 odsto BPD-a te zemlje. "U Izraelu je građevinarstvo veoma napredna oblast zato što se razvija u koraku sa tehnologijom, radimo na izgradnji pametnih gradova, inovativnih rešenja i danas u Izraelu postoji 61 globalni startap centar", ukazala je Ben Tur.

Održana Peta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

Konferencija je imala za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem regionu. Ovogodišnja konferencija je pružila dragocen uvid u investiciona pitanja, budućnost shopping & retail centara, razvoj komercijalnog i rezidencijalnog tržišta nekretnina u Srbiji i regionu, kao i prednost zelene gradnje i primene modela enegetske efikasnosti, pružiti uvid u izazove projektnog finansiranja, procene imovine i ostale važne teme.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International a konferencija se organizovala pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Srpske privredne komore, Ambasade Izraela u Srbiji, Evropske Investicione Banke (EIB), Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije i Društva procenitelja Srbije a podržale su je kompanije AIRPORT CITY, ALUMIL YU INDUSTRY A.D., CEM BOTANIK MONTENEGRO, POSEIDON GROUP, ERSTE BANK, NOVASTON i STANKOVIĆ & PARTNERI.

Medijsko sponzorstvo su obezbedili poslovni portali EKAPIJA, HALO OGLASI, RETAIL SEE GROUP DOO, GRADJEVINARSTVO, KANCELARIJA INFO,  BEOBUILD, MOJ KVADRAT, E2 PORTAL i 4ZIDA.RS.

O organizatoru:

Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;