INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Posledice bahatih investitora: Poklon koči legalizaciju

14.02.2019. | S. V. | Novosti

Posledice bahatih investitora stanari osećaju i nekoliko godina po useljenju u svoje domove. Nove tehnike obmana, najverovatnije, usavršili su i oni koji su 2009. godine napravili višespratnicu u Ulici Paje Jovanovića 35 na Zvezdari, gde je vlasnik parcele na kojoj je izgrađena zgrada, naknadno poklonio skoro čitav plac svojim prijateljima. Ovaj slučaj muči sugrađanina Miodraga Lazića i njegove komšije koji čitavu deceniju žive u zgradi na Zvezdari.

- Naša višespratnica je sagrađena i useljena 2009, a 2011. godine predat je zahtev za njenu legalizaciju - priča Lazić. - Na parceli na kojoj je sagrađena zgrada bila je kuća, za koju je vlasnik dobio dva stana i novac. Međutim, nesavesni investitor i suinvestitor, odnosno vlasnik placa, nisu platili taksu Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda. Ti vlasnici, koji sada žive u istoj zgradi, mimo svih pravila, 2016. godine poklonili su 90 odsto placa prijateljima!

Prema Lazićevim rečima, ti ljudi koji su postali većinski vlasnici parcele na kojoj je napravljena zgrada već nekoliko meseci uznemiravaju stanare. Navodno, zovu ih kasno noću, prete tužbama, teraju geodete i prete stanarima.

- Stalno nas provociraju, ne daju nam saglasnost i koče legalizaciju - ogorčen je Lazić. - Mimo svih pravila, prvi vlasnik parcele je njima poklonio skoro čitav plac, a ugovor su overili kod notara! To nisu smeli, jer, prema Ugovoru o zajedničkom ulaganju, vlasnicima parcele nije dozvoljena nikakva prodaja ni poklanjanje te zemlje! Ne znam kako je to moguće, kada zgrada još nije uknjižena. Ne znam kako je to notaru promaklo, možda je u pitanju neka greška, ali plašim se da su u pitanju neki mutni poslovi i da namerno neće da nam ozakone zgradu jer nekom tako odgovara. Nas niko ne može da iseli, a proces legalizacije se bez potrebe odužio zbog nečije samovolje.

PO zemljišnim knjigama, vlasnik parcele je svojim poznanicima poklonio udžericu, jer stambena jednica u Paje Jovanovića još nije uknjižena.

Stara kućica je bila na mestu sadašnje zgrade i srušena je kada je počelo kopanje zemlje za višespratnicu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;