IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Otvorena rekonstruisana garaža "Pionirski park"

08.02.2019. | Tanjug

Garaža „Pionirski park" u srcu srpske prestonice otvorena je juče (07.02.2019) nakon četiri meseca rekonstrukcije. Građanima će na raspolaganju biti 461 parking mesto, od kojih je 21 predviđeno za vozila osoba sa posebnim potrebama, dok su dva mesta namenjena za električne automobile.

Modernizovanu garažu obišli su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP Parking servis Andrija Čupković, koji su najavili izgradnju četiri nove garaže koje će obezbediti 2.000 parking-mesta.

Prema Vesićevim rečima, prva u nizu je izgradnja garaže na Studentskom trgu, koja će početi na proleće i za koju postoji građevinska dozvola i prijava radova. - Izgradnja podzemne garaže u Ulici kneza Miloša počinje u drugoj polovini godine - najavio je Vesić i dodao da će to biti prva podzemna garaža u Beogradu po uzoru na garaže u Barseloni i Madridu.

Kaže da će Ulica kneza Miloša dobiti još jednu saobraćajnu traku, da će trotoari biti prošireni, a podzemna garaža obezbediće 450 parking-mesta, što je dvaput više nego što sada ima parking-mesta u toj ulici.Vesić je istakao da JKP Parking servis radi na projektu garaže u Skerlićevoj ulici, koja se nalazi iza Narodne biblioteke, a pored Hrama Svetog Save, koja je, kaže, bitna zbog posetilaca Hrama, ali fakulteta, bolnica i restorana koji su u blizni.

Još jedna u nizu garaža za koju se radi projekat, kaže Vesić, jeste garaža kod Pinkija u Zemunu.

Novina u rekonstruisanoj garaži je lift za osobe sa posebnim potrebama, koje su do sada u tu garažu mogle da ulaze samo na ulaz za automobile, što je, kaže Vesić, bilo nebezbedno. - Sada takav lift ima garaža u Masarikovoj, na Obilićevom vencu i na Zelenom vencu. Imamo četiri garaže koje su dostupne licima sa posebnim potrebama - naglasio je Vesić.

Takođe, navodi da su novina dva punjača za električne automobile, uz napomenu da u garaži na Obilićevom vencu postoji još šest takvih punjača, ali da je njihova iskorišćenost na niskom nivou zbog malog broja eko-vozila u Beogradu.

U garaži je, između ostalog, promenjena led rasveta i uvedena štedljiva, promenjena ventilacija, što je, prema Vesićevim rečima, bilo važno jer je ventilacija pokrivala samo 30 odsto popunjenosti garaže.

- Kada god je bila popunjena garaža više od 30 odsto, ventilacija nije radila kako treba i zato su se alarmi uključivali 30 puta dnevno, ne zbog požara, već zbog zagušenja. Sada je ventilacija urađena u skladu sa svim standardima - rekao je Vesić.

Direktor JKP Parking servis"Čupković rekao je da je to preduzeće u prethodne četiri godine rekonstruisalo oko 150.000 kvadrata parkirališta i garaža.

U garaži „Pionirski park" postavljen je i novi sistem video nadzora, podovi su kompletno sanirani savremenim materijalima koji imaju hidroizolaciona i protivklizna svojstva.

Urađena je i kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, a u toku radova u garaži je sanirana i fasada iz Ulice Dragoslava Jovanovića, zamenjena postojeca protivpožarna vrata, urađena nova vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, adaptirana blagajna, sređen stepenišni prostor i toaleti na svim nivoima garaže.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;